Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


5 juni 2004


Onderwerp: zoektocht naar verdachte steekpartij ook in Duitsland.


De Nederlandse en Duitse politie zijn in het grensgebied van beide landen op zoek naar de verdachte van de dodelijke steekpartij op de Doetinchemse advocaat. Uit tips die het team ontvangt blijkt, dat de jongeman waarschijnlijk in het Duitse Anholt gezien is.


De zoektocht naar de 18-jarige jongeman uit Gendringen die ervan verdacht wordt afgelopen donderdag de 32-jarige Doetinchemse advocaat in zijn kantoor aan de Prins Bernhardstraat in Doetinchem te hebben neergestoken wordt inmiddels samen met de Duitse collega's in het grensgebied uitgevoerd. Het Openbaar Ministerie in Zutphen heeft hierover contact gehad met de Duitse Staatsanwalt.


Naar aanleiding van de uitgebreide informatieverstrekking heeft het rechercheteam naast tips uit Doetinchem en omgeving nu ook tips ontvangen uit het bij Gendringen over de grens gelegen Anholt. Hier zou de jongeman gisterenmiddag bij een bankgebouw en een bakker gesignaleerd zijn.


Vooral de lange verschijning van de jongeman (1.95 m) is opvallend en hij is nog steeds gekleed in een lichte broek, een wit T-shirt of hemdje met daarover een donker overhemd met tekst. Ook heeft hij een zwarte jas bij zich. De jongeman zou zich nog steeds lopend verplaatsen.


Naast de Duitse politie worden thans ook de Duitse media geïnformeerd, zodat er mogelijk vanuit Duitsland tips bij het team in Doetinchem binnen komen.


Einde bericht



---- --