Politie Drenthe

Zaterdag

EMMEN 05-06-2004

Vrachtauto tegen bomen
ZWEELOO Vrijdagmiddag is een vrachtauto tegen meerdere bomen gebotste op De Wheem. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Schoonebeek, kwam daarbij bekneld te zitten. Hij is door de brandweer uit de vrachtwagen gehaald en overgebracht naar het Scheper ziekenhuis in Emmen. Zijn verwondingen vielen achteraf erg mee. Uit het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding bleek dat de vrachtwagenchauffeur heeft moeten uitwijken voor een tegenligger. Hij heeft daarbij meerder bomen geraakt, om tenslotte vol tegen een boom tot stilstand te komen. De weg is ter plaatse geruime tijd gestremd geweest.

Autodieven aangehouden door politie
EELDE Vrijdagmiddag zijn op de Hoofdweg 2 mannen aangehouden, die er van verdacht worden een auto te hebben gestolen en hebben ingebroken in een schuur in Roden.

Net na 16.00 uur zagen politieagenten een auto rijden, die eerder op die dag betrokken was geweest bij een inbraak in Roden. Op het Paasveen in Bunne stopte de auto op een erf, maar toen de politieagenten de inzittenden wilden controleren, gingen ze er met de auto als een haas vandoor. Even later miste de auto op de kruising van de Lugtenbergerweg de bocht en botste tegen een paal. Beide inzittenden gingen te voet aan de haal. Zij werden korte tijd daarna op de Hoofdweg in Eelde aangehouden. De beide uit Assen afkomstige mannen van 39 en 47 jaar, zijn voor nader onderzoek ingesloten. De auto waarin ze reden bleek eerder gestolen te zijn in Groningen.

Veel dronken bestuurders aangehouden door politie HOOGEVEEN Op de A28, net voor het spoorwegviaduct, is vrijdagmiddag een 53-jarige bestuurder uit Gieten aangehouden. De man was met zijn auto in de middenberm terechtgekomen, tegen de vangrail gebotst en enkele malen over de kop geslagen. De bestuurder bleek nogal veel gedronken te hebben en blies aan het bureau dan ook bijna 2 promille. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd. Verder bleek dat de man reed tijdens een rijgontzegging, omdat hij eerder met drank op achter het stuur had gezeten.

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op het Baggelhuizen een 22-jarige bestuurder uit Assen aangehouden, omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man trok de aandacht omdat hij midden op de weg stilstond. Bij controle wees de blaastest op straat uit dat hij teveel op had en hij blies aan het bureau 1.4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en na verhoor heeft hij een dagvaarding mee gekregen.

ASSEN Op de Gymnasiumstraat is vrijdagnacht een 22-jarige man uit Assen aangehouden, omdat hij teveel gedronken had. Hij werd door de politie gecontroleerd, omdat de verlichting aan de voorzijde van de auto niet juist was. De man werd meegenomen naar het bureau, waar hij 1.1 promille blies. In het kader van snelrecht kreeg hij een transactie voorstel mee.

MIDLAREN Bij een controle op de Groningerstraat werd vrijdagnacht een 22-jarige bestuurder uit Noordlaren aangehouden. Hij zat met teveel drank op achter het stuur. Hij blies aan het bureau 0.75 promille. Na het verhoor mocht hij naar huis met een transactie voorstel.

ASSEN Op de Oosterparallelweg werd vrijdagnacht een 41-jarige bestuurder uit Assen aangehouden met teveel drank op. De man werd gecontroleerd omdat de achterverlichting van zijn auto niet juist was. Hij blies 1.1 promille. Ook in deze werd snelrecht toegepast.

ASSEN Bij een controle op de Vaart Zuidzijde bleek een 39-jarige man uit Tiel met teveel drank op achter het stuur te zitten. Hij werd aangehouden en blies vervolgens 0.6 promille. Snelrecht werd toegepast.

EMMEN Vrijdagnacht zagen politie agenten op de Sanduurdreef een auto rijden, met op de kofferbak een half naakte man. Bij controle bleek de bestuurder teveel drank op te hebben. Hij werd aangehouden en hij blies 0.7 promille. Na verhoor kreeg hij een transactievoorstel mee.

Inbraak bij bedrijf
EMMEN Bij een bedrijf aan de Alerderbrink is vrijdagnacht ingebroken. De daders kwamen in het pand door het vernielen van enkele ruiten. Uit het eerste onderzoek lijkt het dat er computers zijn gestolen. Zaterdag zal een inventarisatie uit moeten wijzen wat en hoeveel er weg is.

Vrouw aangehouden ter zake brandstichting
ZUIDLAREN In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij de gebouwen van Dennenoord een 29-jarige inwoonster van Groningen aangehouden op verdenking van brandstichting. Eerst werden in een fietsenstalling twee fietsen in de brand gestoken. Nadat dit geblust was en de politie nog bezig was de omgeving af te zoeken, zagen zij op de hoek van een ander gebouw vlammen flakkeren. Op weg naar deze brand kwamen zij de verdachte tegen, die verklaarde regenpijpen in de brand gestoken te hebben. Zij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot zondagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Bert Visser, tel; 06-51611629 neemt dan de voorlichting over. info@politie-drenthe.nl