Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 5 juni 2004

Den Helder 05-06-2004 - 15.00 uur

Man gewond na brand

Den Helder, vrijdag 4 juni 2004.

Vrijdagmiddag raakte de bewoner van een woning aan de Krugerstraat (leeftijd van de man is niet bekend) gewond nadat er brand was uitgebroken in zijn huis. De man had een frituurpan aangezet en is daarna in slaap gevallen. Nadat de pan oververhit raakte vloog deze in de brand. Het slachtoffer wakker werd van de brandlucht en probeerde hij zelf het vuur te blussen. Hierbij liep hij diverse brandwonden op aan zijn handen en armen. Ook heeft hij een hoeveelheid rook ingeademd. De man is voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De brand werd uiteindelijk geblust door één van de buren.

Vier vreemdelingen aangehouden

De Koog, vrijdag 4 juni 2004.

Vrijdagavond werden tijdens een controle door politiemensen van de Vreemdelingendienst vier mannen van Poolse nationaliteit, respectievelijk 20, 26, 30 en 33 jaar oud, werkend aangetroffen in een horecabedrijf aan de Pelikaanweg. Bij controle bleek dat de mannen niet in het bezit waren van de juiste, geldige documenten. Zij zijn aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal beelden

Nieuwe Niedorp, vrijdag 4 juni 2004.

Vrijdag heeft de eigenaar van een bedrijf aan de Terdiek aangifte gedaan van de diefstal van twee bronzen beelden. Ze stonden in de tuin van het bedrijf. De beelden waren in bruikleen gegeven en stellen en Lynx en een Cheetah voor. Het is niet duidelijk wanneer de beelden precies zijn weggenomen. Vermoedelijk moet dat in het afgelopen weekend zijn gebeurd. De waarde van de beelden wordt geschat op zon kleine 8000 euro.

Rijden onder invloed van alcohol

De Koog, zaterdag 5 juni 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 43-jarige bestuurder van een personenauto uit De Cocksdorp aangehouden op de Ruijslaan. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 400 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.