Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 5 juni

Hoorn 05-06-2004 - 15.00 uur

Geld gestolen uit winkelkassa

Enkhuizen, vrijdag 4 juni 2004.

Vrijdagavond ontdekte een medewerkster van een winkel aan de Westerstraat dat al het papiergeld uit de kassa was verdwenen. Volgens de medewerkster moet dat gebeurd zijn tussen 19.15 en 19.45 uur. Zij bevond zich als enige medewerkster in het pand en was een kort moment in het magazijn, grenzend aan het winkelgedeelte. Vermoedelijk heeft toen de diefstal plaats gevonden. Het is niet bekend hoe men de kassa heeft geopend en hoeveel geld er precies is weggenomen.

Dronken autobestuurder raakt rijbewijs kwijt.

Hoorn, zaterdag 5 juni 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 44-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden op het Betje Wolffplein. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 1025 ug/l. Dat is nagenoeg vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit erg hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Inbraak autobedrijf

Zwaag, zaterdag 5 juni 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een autobedrijf aan de Compagnie. Men kwam op het terrein door het vernielen van het hekwerk. Vervolgens werd een raam vernield waarna men in de werkplaats van het bedrijf kwam. Daar werden verschillende soorten gereedschap weggenomen. Van twee op het terrein staande autos werden onderdelen zoals bumpers en dorpels weggenomen. Hoe groot de totale schade bedraagt kan nog niet worden vastgesteld.

Diefstal computers

Hoorn, zaterdag 5 juni 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Kernweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Van het pand werd een aantal computers en randapparatuur weggenomen. Hoeveel en wat er precies is verdwenen kon op dit moment nog niet worden vastgesteld.