Eemland zuid, 13.10 uur

Utrecht 05-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aan trein ontsnapt

WOUDENBERG Vrijdagmiddag rond 15.50 uur is een 13-jarige jongen uit Maarn ontsnapt aan een ernstig ongeval. De jongen reed over de spoorwegovergang bij de Laagerfseweg toen zijn fiets geschept werd door een passerende trein. Het ongeluk gebeurde zeer vermoedelijk toen de jongen de weg wilde oversteken terwijl de spoorbomen reeds gesloten waren. Toen de jongen de trein in het vizier kreeg sprong hij snel van zijn fiets af. De trein schept de fiets, de jongen heeft aan de gebeurtenis gelukkig slechts twee blauwe plekken overgehouden.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 16.30 uur is een 28-jarige man uit Leusden betrapt op diefstal uit een winkel op De Muiderij.

Winkelpersoneel achtervolgde de man en gaf het signalement door aan de politie die ook de achtervolging inzette. Op de Zuiderinslag trof de politie de verdachte man aan en werd hij aangehouden. Het gestolen goed is terug naar de eigenaar en proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

Een halve bromfiets

WOUDENBERG Vrijdagavond rond 19.30 uur controleerde de politie een 14-jarige jongen uit Maarsbergen die op een bromfiets reed. Er bleek nogal wat mis te zijn bij de controle. De jongen die vanwege zijn leeftijd niet op de bromfiets mocht rijden en dus niet in het bezit was van een bromfietscertificaat droeg tevens geen helm. Verder had de jongen geen remmen op de bromfiets en ontbrak er ook verlichting en uitlaat. De jongen heeft afstand gedaan van de bromfiets en ook zijn ouders zullen in kennis worden gesteld. De bromfiets zal worden vernietigd zodra de ouders ook afstand hebben gedaan van het voertuig.