Politie Zeeland


W-5212-2004 AUTO OVERGOTEN MET BIJTENDE VLOEISTOF


Aan de Zuidwateringstraat in Ritthem is in de nacht van vrijdag/zaterdag een geparkeerde auto overgoten met een bijtende vloeistof.
Hierdoor heeft de lak losgelaten op de motorkap, dak en achterklep. De auto zal moeten worden overgespoten. Schadebedrag is onbekend.


O-5213-2004 RUITEN VERNIELD


Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag/zaterdag in Burgh Haamstede een ruit vernield van een woning in de Noordstraat en van een woning in de Weststraat.
Beide ruiten werden vernield met een straatklinker. Schadebedrag is onbekend.


W-5214-2004 POGING TOT BEROVING


Twee onbekende mannen hebben in de nacht van vrijdag/zaterdag geprobeerd een 62-jarige Vlissingse automobilist te beroven van zijn geld.
De automobilist reed rond 01.00 uur over de Nieuwlandseweg te Arnemuiden toen hij bij de rotonde een donkerkleurige personenauto zag stil staan. De man dacht aan een pechgeval en stopte om eventueel hulp te bieden. Op dat moment stapten twee mannen uit de auto waarna een van hen het portier opende en de 62-jarige man op een dreigende toon om geld vroeg. Toen de man aangaf geen geld bij zich te hebben, doorzochten ze het dashboardkastje. Toen ze hier ook niets van hun gading vonden, stapten beiden in hun auto en reden weg over de Nieuwlandseweg in de richting van Lewedorp/Heinkenszand.
Signalement persoon 1: man met een lengte circa 1.80 cm, donker haar, droeg een spijkerbroek en een blauw, verticaal gestreept polo-shirt. Hij sprak met een Brabants-accent.
Persoon 2: man met een donker getint uiterlijk, lengte circa 1.70 cm, fors postuur en was geheel gekleed in het zwart.


W-5215-2004 VRACHTWAGEN RIJDT TEGEN TERRASSCHERMEN


Op het Damplein te Middelburg is zaterdag rond het middaguur een 42-jarige Oostenrijker met zijn vrachtwagen tegen de windschermen van een terras gereden die hierbij flinke schade opliepen.
De vrachtwagenchauffeur kwam uit de richting van de Dam en reed door nog onbekende oorzaak tegen het terras. Er raakte niemand gewond.