Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 5 juni

Alkmaar 05-06-2004 - 15.00 uur

Mortiergranaat aangetroffen tijdens werkzaamheden.

Limmen, vrijdag 4 juni 2004.

Vrijdagmiddag werd tijdens graafwerkzaamheden in de rijbaan van de Vijverlaan, een Duitse mortiergranaat uit de 2e wereldoorlog aangetroffen. Buurtbewoners vertelden dat zon 35 jaar geleden de grond was opgespoten met zand uit Egmond aan Zee. Het is niet ondenkbeeldig dat het wapentuig toen in deze woonwijk terecht is gekomen. Medewerkers van de Duik- en Demontage van de Kon. Marine hebben zich over de granaat ontfermd.

Blouses gestolen

Alkmaar, vrijdag 4 juni 2004.

Vrijdag heeft een medewerkster van een kledingbedrijf aan de Laat aangifte gedaan van de diefstal van 17 blouses die in de winkel lagen. Alle blouses waren voorzien van een veiligheidslabel. Het is niet bekend hoe men de kledingstukken heeft meegenomen. De diefstal moeten hebben plaats gevonden tussen donderdagmiddag 17.00 uur een vrijdagmiddag 15.00 uur.

Rijden onder invloed van alcohol

Heiloo, vrijdag 4 juni 2004.

Vrijdagmiddag werd een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Wolvega aangehouden op de Kennemerstraatweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 450 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Drie jongen na openlijke geweldpleging aangehouden

Alkmaar, zaterdag 5 juni 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie jongens van 17 en 19 jaar en allen afkomstig uit Alkmaar, aangehouden op het Verdronkenoord. Kort daarvoor hadden de drie een aantal jongens mishandeld op de Hekelstraat. Eén van hen, een 17-jarige Alkmaarder, raakte daarbij gewond aan zijn mond en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Na de mishandelingen waren de drie weggerend maar werden later aangetroffen in een horecabedrijf aan het Verdronkenoord waar zij werden aangehouden. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten. Inmiddels hebben vier personen aangifte gedaan van mishandeling door de drie.

Dronken autobestuurders moeten rijbewijs inleveren

Castricum, zaterdag 5 juni 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Uitgeest zijn rijbewijs kwijt. De man reed over de Ruiterweg. Surveillerende agenten zagen hem daar, gezien het vele publiek dat op de been was, met een onverantwoordelijke hoge snelheid rijden (precieze snelheid is niet bekend).Toen de agenten de man hiervoor staande hielden roken zij dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 325 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l. Gezien het rijgedrag van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Kort daarop werd een 56-jarige inwoner van Castricum aangehouden op de Breedeweg. Ook deze man bleek als bestuurder van een personenauto teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 610 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid. Ook van deze bestuurder werd, gezien het hoge alcoholgebruik, het rijbewijs ingevorderd.

Drie autos door brand verwoest

Alkmaar, zaterdag 5 juni 2004.

Zaterdagmorgen rond 06.00 uur werd brand ontdekt in drie autos die geparkeerd stonden op een parkeerterrein aan De Klip. Ondanks dat de brandweer alles in het werk stelde om de schade te beperken kon zij niet voorkomen dat de drie autos volledig werden vernield. Op dit moment is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Daar zal een onderzoek naar worden ingesteld waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

Diefstal kluis en flatscreenschermen

Alkmaar, zaterdag 5 juni 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Madame Curiestraat. Men kwam in het pand door het vernielen van één van de toegangsdeuren. Vanuit het bedrijf werden een kluis met daarin een onbekend bedrag aan geld en drie flatscreen computerschermen weggenomen.