Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 05-06-2004 - .

Vernieling

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er ruzie in een woning aan de Cederstraat in 's-Hertogenbosch tussen de 36 jarige bewoonster en een 37 jarige plaatsgenote. De 37 jarige moest daarop de woning verlaten. Eenmaal buiten vernielde zij een ruit van de woning. De vrouw, die zich vermoedelijk heeft verwond aan een van de glasscherven en behoorlijk dronken was, is aangehouden.

Taxichauffeur beroofd

's-Hertogenbosch - Een onbekend gebleven man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28 jarige taxichauffeur uit 's-Hertogenbosch van een mobiele telefoon beroofd. De verdachte liet zich vanaf de Parade vervoeren richting De Donk, waar hij bij de bushalte op de Harendonkweg uitstapte. Daar gaf hij de taxichauffeur geheel onverwacht een harde vuistslag in het gezicht, trok de mobiele telefoon uit de houder van de auto en ging er vervolgens hard lopend vandoor.

Openlijke geweldpleging

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag deed een 26 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangifte van openlijke geweldpleging. Hij was die nacht in een horecagelegenheid aan de Vughterstraat. Toen hij net van het toilet af kwam werd hem zonder aanleiding de doorgang versperd, waarna hij door drie hem onbekende mannen werd geslagen. Hij liep daardoor zwellingen op in het gezicht en een bloedneus.

Mishandeld

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is een 35 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch mishandeld door een hem bekende plaatsgenoot. Dat vond plaats op de Landstrekenlaan waar het slachtoffer geld ging halen, dat zijn kennis van hem geleend. Toen hij op het adres aankwam kwam zijn kennis dreigend met een schop op hem afgelopen en begon daarmee te slaan. Een van de slagen met van de schop raakte de linker voet van het slachtoffer. Hij liep daardoor een behoorlijk gehavende voet op en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De slag vernielde de schoen en scheurde enkele aders in de voet. Een onderzoek zal worden ingesteld.

Winkeldievegge meldt zich

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag kwam zich op het politiebureau een 23 jarige vrouw melden.Zij kwam zich aangeven omdat zij de laatste tijd meerdere diefstallen had gepleegd in twee winkels in de Bossche binnenstad en daar spijt van had. De vrouw had de door haar gestolen spullen, bij elkaar 36 stuks sieraden, twee paar schoenen 24 kledingstukken en 29 stuks make-up meegebracht. Zij is verhoord en de goederen zijn in beslag genomen.

Winkeldievegge aangehouden

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is in een winkel aan de Hooge Steenweg een 26 jarige winkeldievegge uit Eindhoven aangehouden. Zij had een geprepareerde handtas bij zich waarin zij voor een bedrag van ruim 219 euro aan make-up spullen had verstopt.

Onder invloed achter het stuur

Schijndel - Vrijdagmiddag is een 34-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. De man reed, terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde, met zijn auto over de Structuurweg in Schijndel. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. Hetzelfde overkwam een 45-jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch in de nacht van vrijdag op zaterdag, toen hij met zijn auto over de Haldersebaan in Vught reed.

Mishandeling en vernieling

Berlicum - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Hoogstraat in hun woonplaats Berlicum twee mannen van 23 en 28 jaar aangehouden. De 23 jarige man reed met zijn auto langs een groep jongeren en zag dat de 28 jarige zich vastpakte aan de spoiler aan de achterzijde van de auto. Daarbij riep hij "Hé winkelwagentje". De bestuurder stopte en stapte uit. Hij werd door twee onbekenden vastgepakt maar wist die van zich af te schudden. Vervolgens gaf hij zijn plaatsgenoot een stomp in het gezicht. De 28 jarige liet zich ook niet onbetuigd en schopte daarop een forse deuk in de auto. Beiden zijn na hun verhoor in vrijheid gesteld.

Ruim zeven keer het maximum alcoholgehalte

Boxtel - Een 39 jarige vrouw uit het Belgische Merchtem botste vanmorgen op Het Schild in Boxtel tegen een geparkeerd staande auto. Toen de politie arriveerde werd vastgesteld dat de vrouw wel erg veel aan bacchus had geofferd. De blaastest wees uit dat het alcoholademgehaalde van de vrouw ruim zeven keer het maximum toelaatbare overschreed. De vrouw verklaarde zeker 3/4 liter whisky op te hebben. De politie had de vrouw in de voorgaande nacht ook al getroffen. Zij gaf toen aan in de auto te blijven slapen. Om te voorkomen dat zij zou gaan rijden zijn haar de autosleutels afgenomen en op het politiebureau gedeponeerd. De vrouw is enkele uren later toch gaan rijden. Zij had de reservesleutel gevonden.Het rijbewijs is ingevorderd.

Bromfietser onder invloed en in bezit harddrugs

Uden - Vrijdagavond is op Land van Ravensteinstraat in zijn woonplaats Uden een 21-jarige bromfietser aangehouden. Hij reed zonder helm, zonder verzekering en zonder bromfietscertificaat. Hij bleek bovendien onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Tijdens de rit naar het politiebureau probeerde hij ongemerkt iets weg te stoppen in een binnenzak van zijn trainingsjack. Toen de agenten vroegen wat hij wegstopte bleek dat een zakje te zijn met daarin 36 XTC pillen.De verdachte is zaterdagmorgen, na zijn verhoor, in vrijheid gesteld.

Auto gestolen na woninginbraak

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Hertog Hendrik I straat in Oss. De achterdeur van de woning werd open gebroken. De inbrekers vonden de autosleutel en zijn er vervolgens met de auto, een groene Lincoln, type Navigator, voorzien van het kenteken 18-NP-SH vandoor gegaan.

Mishandeling

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen politiemensen dat er een vechtpartij gaande was tussen enkele personen. Een persoon rende weg, kwam ten val en werd daarna door een 17-jarige Ossenaar enkele keren geschopt. De Ossenaar is aangehouden. Het slachtoffer verdween tussen de menigte. Zijn identiteit is later alsnog bekend geworden. Het betreft een 22 jarige inwoner van Nijmegen. Het slachtoffer is verzocht aangifte te doen. De aanleiding van de vechtpartij is nog niet geheel duidelijk.

Rijbewijs ingenomen

Wanroij - Een politieman zag vrijdagmiddag in zijn vrije tijd een auto behoorlijk slingerend over de Millseweg in Wanroij rijden. Hij zag kans de bestuurder te laten stoppen. Die bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Dienstdoende collega's hebben de bestuurder, een 34-jarige in Reek verblijvende Pool, aangehouden. Na de blaastest bleek dat hij zo veel gedronken had, dat zijn rijbewijs is ingevorderd.