Socialistische Partij

SP-lijsttrekker deelt Eurokritisch handboek uit


05-06-2004 * Erik Meijer, SP-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen, heeft zaterdag in Den Haag een bezoek gebracht aan het Laakkwartier en Mariahoeve en daar de eerste exemplaren uitgedeeld van `De Europese Unie - een kritisch handboek'. De boeken werden hem overhandigd door auteur Steve McGiffen en Meijer besloot de exemplaren meteen uit te delen aan mensen op straat, om twijfel weg te nemen over de vraag of het wel nut heeft om te stemmen op 10 juni.

De aftrap van de campagnedag in Den Haag vond plaats om 11:00 uur in koffiehuis De Aanloop. Meijer ontving daar de eerste exemplaren van `De Europese Unie - een kritisch handboek' uit handen van schrijver Steven McGiffen. Meijer heeft de exemplaren op zijn beurt weer uitgedeeld aan het publiek. In het gloednieuwe boek van McGiffen, die werkzaam is bij de Europese fractie van Verenigd Links, wordt uit de doeken gedaan waarom het huidige Europa niet deugt en zelfs gevaarlijk is.

De auteur lichtte toe waarom het boek en de SP-campagne wel degelijk van belang zijn: "Logisch dat veel mensen zich van Europa afkeren en van plan zijn hun stemrecht niet te gebruiken. Maar helaas: wie zwijgt, stemt toe. Laat de Unie daarom niet over aan de voorstanders. Als we nu de mond niet open doen hebben we straks helemaal niks meer te zeggen over dit ondemocratische en bureaucratische monster. Daarom moeten juist alle eurocritici op 10 juni hun stem verheffen."

Meijer was in Den Haag om mensen ervan te overtuigen dat het zin heeft `een waakhond' naar Brussel te sturen. Met een groep Haagse SP'ers ging hij de straat op in de wijken Laakkwartier en Mariahoeve om het boek uit te delen, ander voorlichtingsmateriaal te verspreiden en vragen te beantwoorden. Het muzikale duo Amazing Stroopwafels verzorgde ter plekke een miniconcert.