Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


5 juni 2004


Onderwerp: verdachte van steekpartij in Duitsland aangehouden.


Een gezamenlijke zoekactie van de Nederlandse en Duitse politie in een bosgebied in het Duitse Anholt heeft zaterdag in de namiddag geresulteerd in de aanhouding van de 18-jarige jongeman uit Gendringen, die verdacht wordt van het neersteken van een Doetinchemse advocaat.
De verdachte blijft voorlopig in Duitsland ingesloten, maar het Openbaar Ministerie in Zutphen zal op korte termijn zijn uitlevering vragen.


Vier speurhonden van de Duitse politie en een twintigtal agenten uit beiden landen hebben vanmiddag tijdens een zoekactie in een bosgebied in het Duitse Anholt de verdachte van de steekpartij aangehouden.


De zoekactie werd op verzoek van het rechercheteam georganiseerd nadat eerder vandaag spullen in het grensgebied waren aangetroffen die in verband werden gebracht met de voortvluchtige jongeman.


De jongeman werd even voor 17.00 uur aangetroffen en is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Bocholt en is ingesloten. Het Openbaar Ministerie in Zutphen heeft inmiddels contact gelegd met de Staatsanwalt over een spoedige uitlevering.


Einde bericht



---- --