Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 5 juni 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN BLOEMHOF EN DORDTSELAAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster en district Zuid hielden vrijdagmiddag een actie preventief fouilleren in de wijken Tarwewijk en Bloemhof. Tussen één en vier uur werden 101 personen op straat gefouilleerd en negen auto's gecontroleerd. In totaal werden twee personen aangehouden voor openlijk drugsgebruik.


* VERKEERSSTREMMING NA KANTELEN VRACHTWAGEN

SPIJKENISSE - Vrijdagmiddag en -avond is het Hartelkruis (zuidbaan A15) voor het verkeer gestremd geweest, nadat een vrachtwagen was gekanteld. Een 44-jarige vrachtwagenbestuurder uit Esch was het Hartelkruis opgereden. Toen de man een bocht nam, zag hij dat het verkeerslicht op oranje sprong en gaf vervolgens extra gas. Hierop kantelde de vrachtwagen waarbij de inhoud van de vrachtwagen (koolstofpoeder) op het wegdek terechtkwam. De vrachtwagenbestuurder liep hoofdletsel op en werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Als gevolg van de schoonmaakwerkzaamheden, werd de Hartelweg vanuit Spijkenisse afgesloten voor het verkeer. Omstreeks kwart voor tien werd de weg weer vrijgegeven.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiemensen stelden vrijdagavond omstreeks half tien, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een loods in de Van der Hoopstraat in. In de loods werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 396 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij is een onderzoek ingesteld.
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost hield zaterdagmorgen omstreeks half vijf, naar aanleiding van een inbraakmelding, in een woning aan het Fresco een 34-jarige man uit Rotterdam op heterdaad aan. De man was de woning binnengedrongen, nadat hij een ruit had verbroken. In de woning troffen politiemensen een hennepkwekerij aan. Zo'n 500 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. De 34-jarige verdachte werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* SCHOTEN GELOST; VERDACHTEN AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Zaterdagmorgen omstreeks kwart over twee gingen politiemensen van het district Schiedam naar de Nieuwe Haven, nadat een melding was binnengekomen dat aan de Nieuwe Haven schoten waren gehoord. Toen politiemensen ter plaatse waren, werd een aantal schoten gelost. Hierop werd een onderzoek ingesteld en werd in een woning een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Twee bewoners, een 27-jarige man en een achttienjarige vrouw, werden aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield vrijdagmiddag tussen twee en vijf uur op de Stadionweg, Marathonviaduct, Olympiaweg en Hillelaan verkeerscontroles. In totaal werden 37 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer het niet dragen van de autogordel, mistlicht voeren, het niet dragen van de bromfietshelm en verlopen apk.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - Politiemensen van de districten Rotterdam-West, Rotterdam-Centrum en Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hielden tussen vrijdagmiddag vier uur en zaterdagmorgen twee uur op de Van Noortwijckstraat, Abtsweg, Van Vollenhovenstraat, Parkkade en Bergweg alcoholcontroles. In totaal moesten 836 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan 13 automobilisten met een slok te veel op achter het stuur zaten. Één rijbewijs werd ingevorderd.
Tevens werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer gladde banden, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, verlopen apk en fout parkeren.