Ingezonden persbericht



Dwars roept op tot boycot van Israëlische producten!

Dwars, Jongerenorganisatie van Groenlinks, wil dat Groenlinks alle Nederlanders oproept tot een totale boycot van Israëlische producten. De Algemene Vergadering van Dwars bijeen op 5 juni 2004 te Utrecht heeft een motie van deze strekking aangenomen.

Tekst van de motie:

Overwegende dat


- Israël ruim 35 jaar illegaal Palestijnse gebieden bezet houdt
- Israël structureel en op grote schaal de mensenrechten van de Palestijnen schendt

- Israël het vredesproces stelselmatig frustreert door door te gaan met de bouw van illegale nederzettingen op Palestijns gebied
- Israël in strijd met internationaal recht begonnen is met de bouw van een metershoge afscheidingsmuur op Palestijns gebied
- Israël een grote handelspartner van de Europese Unie is

Een boycot is het enige dat de consument kan doen aan de verschrikkelijke wantoestanden in Israël en de Palestijnse gebieden. De regering Sharon financiert de onrechtvaardige strijd met ons geld. Wij betalen mee aan het doden van onschuldige Palestijnen. Wij moeten als consumenten onze verantwoordelijkheid nemen en alle Israëlische producten boycotten. Wij willen toch niet betalen voor het doden van onschuldige burgers? Boycot daarom Israëlische producten!

Daarnaast wil Dwars dat de Nederlandse regering verschillende verdragen met Israël opschort en alle militaire samenwerking stopt. Als voorzitter van de EU vanaf 1 juli moet Nederland er alles aan doen om het vredesproces tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit nieuw leven in te blazen.

Contactpersoon over deze motie,

Arend Hamstra (JongerenFractie Europa)
arend@dwars.org


DWARS, Groenlinkse Jongerenorganisatie
Oudegracht 229
3511 NJ UTRECHT
Telefoon: (030) 2333263
Fax: (030) 2400338
Email: dwars@dwars.org