Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict Apeldoorn

PERSBERICHTEN

5 juni 2004

Feit : Tasjesroof
Datum/tijd : Vrijdag 4 juni tussen 14.45 uur en 15.00 uur Locatie : Centrum Apeldoorn
Betrokkene (1) : 63 jarige bewoonster van Apeldoorn; benadeelde Betrokkene (2) :
Omschrijving : Vermoedelijk tijdens het bezoek aan een textielwinkel werd uit de tas van mevrouw een kleiner exemplaar weggenomen met daarin o.a. diverse passen en rijbewijzen.

Feit : Lokaalvredebreuk
Datum/tijd : 4 juni 2004, 15.00 uur
Locatie : Molenmakershoek te Apeldoorn
Betrokkene (1) : 41 jarige man; zonder vaste woon- of verblijfplaats Betrokkene (2) : Woningbouwvereniging
Omschrijving : De politie maakt proces verbaal op tegen be. 1, omdat hij het gebouw van 2 aan de Molenmakershoek niet wenste te verlaten. Eerder was aan 1 al de toegang tot het gebouw schriftelijk ontzegd. Het bezoek van 1 aan de woningbouwvereniging hield verband met een eerdere huisuitzetting. Na overleg met de officier van justitie werd door de politie na verhoor direct een dagvaarding aan be. 1 uitgereikt.

Feit : Mishandeling
Datum/tijd : 4 juni 2004, 19.00 uur
Locatie : Linie te Apeldoorn
Betrokkene (1) : 14 jarige inwoner van Apeldoorn; aangever benadeelde Betrokkene (2) : 15 jarige inwoner van Apeldoorn; verdachte Omschrijving : 1 werd door 2 geschopt en geslagen, nadat 1 een sigaret aan 2 had geweigerd, die daarom vroeg. Treiterend gedrag van 2 ging hier al enige tijd aan vooraf. De mishandeling vond plaats in een supermarkt. De verdachte kon door de politie worden aangehouden aan het Bolwerk, nadat verdachte daar bij een jeugdsoos vervelend gedrag vertoonde. De politie behandelt de zaak volgens de procedure voor jeugdigen.

Feit : Verzet bij rollentestbank
Datum/tijd : 4 juni 2004, 20.00 uur
Locatie : Beatrijsgaarde te Apeldoorn
Betrokkene (1) : 32 jarige Apeldoorner; bestuurder van een bromfiets Betrokkene (2) :
Omschrijving : Be 1 weigerde om op aanwijzing van een motoragent zijn bromfiets op de rollentestbank te plaatsen. De politie vermoedde een te groot vermogen bij de bromfiets, waarop 1 reed. Met gepast geweld werd be van zijn bromfiets gehaald. Be maakte vervolgens slaande bewegingen naar een agent, die een kleine verwonding aan zijn hoof opliep. Be is aangehouden. Een proces verbaal onder meer voor het verzet wordt opgemaakt.

Feit : Vechten op straat
Datum/tijd : 5 juni 2005, 01.00 uur
Locatie : Paulus Potterlaan te Apeldoorn.
Betrokkene (1) : 46 jarige inwoner van Apeldoorn; verdachte Betrokkene (2) : 36 jarige inwoner van Apeldoorn; verdachte

Be (3): 40 jarige inwoner van Apeldoorn; verdachte Omschrijving : Naar aanleiding van een melding over een vechtpartij stelde de politie een onderzoek in op deze straat. In deze straat trof de politie 1 en 2 aan. Een ploertendoder en een mes zouden in het geding zijn bij de vechtpartij. 1 en 2 werden aangehouden. 3 kon even later worden aangehouden in een andere wijk van Apeldoorn. Problemen in de relationele sfeer liggen ten grondslag aan de vechtpartij. Het mes werd aangetroffen bij 3. De ploertendoder werd niet gevonden.

Feit : Gestoken
Datum/tijd : 5 juni 2004, 01.00 uur
Locatie : Oude Apeldoornseweg/Tullekensmolenweg te Beekbergen (Apeldoorn) Betrokkene (1) : 17 jarige inwoner van Beekbergen; slachtoffer/benadeelde Betrokkene (2) :
Omschrijving : Be reed samen met 2 vrienden van Lieren naar Beekbergen. Op de kruising Oude Apeldoornseweg/Tullekensmolenweg werd deze groep zonder enige aanleiding aangevallen door een groep van 5 personen die hen de weg blokkeerden. Be werd door 1 uit de groep van 5 aangevallen, waarbij hij rake klappen kreeg te incasseren. Een vriend van be 1 werd ook belaagd. Het 5-tal staakte de aanval. Toen be. 1 thuis kwam en het voorval besprak voelde hij pijn in de buikstreek. Hij bleek een steekwond te hebben opgelopen. De politie onderzoekt de zaak.

Feit : Getuigen gevraagd
Datum/tijd : 3 juni 2004, 14.30 uur
Locatie : Adelaarslaan; drogiserij
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : De politie wil graag in contact komen met twee klanten van deze drogisterij, die op donderdag 3 juni 2004 getuige waren van een diefstal van een DVD speler en bijbehorende speelfilms, die door een manspersoon uit de zaak werden weggenomen omstreeks 14.25 uur. Deze getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Extra bericht:
Op zaterdag 5 juni heeft een patient een doosje gevaarlijke medicijnen verloren tussen Epe en Apeldoorn. De man reisde per bus tussen deze twee plaatsen. Het gaat om een blauw doosje met daarin vier soorten medicijnen. In totaal zit er 12,5 pil in het doosje. De medicijnen zijn gevaarlijk voor kinderen. Als u deze medicijnen vindt, neem deze dan mee en bel de politie op 0900-8844.

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Andrea Jansen
Tel. 06-23978827