Gemeente Oirschot



Schoonmaakactie zwerfvuil in Oirschot

Onder het motto `Voor een monument in het groen, wil ik graag iets doen' zullen zo'n vijftig kinderen uit de gemeente Oirschot zaterdagmiddag 5 juni meedoen aan een schoonmaakactie van zwerfafval. Deze actie wordt gehouden in het kader van de wereldmilieudag, die is uitgeroepen door de Verenigde Naties. De insteek van de dag is zo veel mogelijk mensen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid voor de aarde en alles wat daarop groeit en bloeit.

De schoonmaakactiviteiten zijn georganiseerd door parochies in de gemeente Oirschot samen met de Scouting, de hengelsportvereniging Oirschot, het IVN en de protestantse kerkgemeente. De kinderen zullen 5 juni vanaf 13.30 uur samen met een begeleider op pad gaan om in verschillende delen in Oirschot, Spoordonk en de Beerzen afval op te ruimen. Zo zullen onder andere de Bulderbaan en het gebied rond het fietspad in de Notel onder handen worden genomen. De gemeente Oirschot hecht veel waarde aan een groene leefomgeving en beschouwt het initiatief van de parochies als erg waardevol. De gemeente ondersteunt daarom de actie door het beschikbaar stellen van materialen en het ophalen van het verzamelde vuil. Daarnaast draagt ook de Jeugdgemeenteraad haar steentje bij door deel te nemen aan het schoonmaken.
Op de centrale verzamelplaats bij het scoutinggebouw in Oirschot zal die middag een stand van het IVN ingericht zijn. Hier kan informatie over natuur en milieu worden verkregen.