Gemeente Gouda


5 juni feestelijke openingen in recreatiegebied Goudse Hout

Persbericht
Schiedam, 25 mei 2004

Natuur- en Recreatieschap Reeuwijkse Plassen en omgeving P/a G.Z-H
Postbus 341
3100 AH Schiedam
Telefoon 010 298 10 10
www.gzh.nl

5 juni feestelijke openingen in recreatiegebied Goudse Hout

Opening gebouw heemtuin Goudse Hout en ingebruikname parkeerplaats Achterwillens

Op zaterdag 5 juni neemt de heer Van Huut wethouder van de gemeente Gouda en voorzitter van het Natuur- en recreatieschap Reeuwijkse Plassen en omgeving de nieuwe parkeerplaats Achterwillens in recreatiegebied Goudse Hout officieel in gebruik. Mede dankzij een subsidie van de Provincie Zuid-Holland is de herinrichting van de parkeerplaats tot stand gekomen. Eveneens opent de wethouder het nieuwe gebouw van de Stichting heemtuin Goudse Hout met de heer Broer, de oudste vrijwilliger van de heemtuin, en Sander en Olaf Vens, twee scholieren van de Wethouder H. Luidensschool.

Op de schop

Door een complete herinrichting is de parkeerplaats geschikt voor diverse doelgroepen. De parkeerplaats is voorzien van een asfaltlaag met een vakindeling en parkeerruimte voor mindervalide. Voor fietsers zijn fietsbeugels geplaatst. Na het parkeren van fiets of auto kan men op een informatiepaneel een wandelroute uitstippelen aan de hand van een plattegrond of wat nuttigen aan een picknicktafel.

Nieuw onderkomen heemtuin Goudse Hout

Het oude gebouw was een eenvoudig onderkomen waar materialen stonden opgeslagen en waar men kon schuilen bij slecht weer. Hier werd wekelijks een tot twee keer gebruik van gemaakt door de vrijwilligers van de heemtuin. Het gebouw was aan het verzakken en tot overmaat van ramp is eind 2002 het oude gebouw volledig afgebrand, inclusief inventaris. Het Natuur- en recreatieschap Reeuwijkse Plassen e.o. heeft financieel bijgedragen aan een nieuwe, duurzaam vervanging dat meer vandalisme bestendig is. Ook is een aansluiting voor elektra gerealiseerd, zodat het gebouw breder benut kan worden.

Tot 16:30 uur is de heemtuin voor iedereen open. De vrijwilligers vertellen over de aanwezige flora en fauna. Liefhebbers van zoetigheid kunnen de hele dag terecht bij een stroopwafelbakker. Zondag 6 juni is eveneens een open dag in de Heemtuin Goudse Hout met de Vrienden van t Goudse Hout en worden de feestelijkheden voorgezet met muziek, ponyrijden en themapresentaties zoals helende werking van bomen en nog veel meer.

Einde bericht