Lekstroom, 12.15 uur

Utrecht 06-06-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Getuigenoproep beroving

HOUTEN Zaterdagmiddag omstreeks 17.25 uur is een 23-jarige vrouw uit Houten bij De Molen beroofd van haar portemonnee nadat zij door een onbekend gebleven persoon van achteren op haar hoofd is geslagen. De vrouw liep naar haar auto toe en toen zij het portier wilde openen kreeg ze een harde klap in haar nek. Ze viel daardoor op de grond en raakte buiten westen. Toen de vrouw weer bijkwam merkte ze dat haar portemonnee weg was.

De 23-jarige liep door de klap en val pijn aan haar hoofd en schouder op waarvoor zij zich in het ziekenhuis heeft laten behandelen. De vrouw heeft doordat zij van achteren aangevallen werd, de dader(s) niet kunnen zien. De politie van district Lekstroom vraagt getuigen zich te melden bij de recherche via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Fietser valt van trap

HOUTEN Een 18-jarige inwoner van Houten is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.10 uur op het Bronmos gewond geraakt aan zijn gezicht en sleutelbeen toen hij met zijn fiets van een trap probeerde te fietsen. Een ambulance heeft de Houtenaar voor onderzoek naar het Antonius ziekenhuis gebracht. Een eveneens 18-jarige jongen, ook afkomstig uit Houten, die achterop de fiets zat liep door de val geen verwondingen op.

Radardetector in beslag genomen

IJSSELSTEIN De radardetector-detector in een politieauto gaf op de Utrechtseweg aan dat een bepaald voertuig een radardetector had. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Lopik, werd staandegehouden en de auto gecontroleerd. In de auto bleek inderdaad een radardetector te zitten. De detector is in beslag genomen en de man krijgt een boete van 250 euro.

Wanneer er een radardetector in een auto is geïnstalleerd krijgt de bestuurder via een piepsignaal te horen dat er radarapparatuur, waaronder handhavingsmiddelen van de politie, in de buurt is.