Utrecht stad, 12.10 uur

Utrecht 06-06-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Wapen in beslag genomen

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie omstreeks 15.30 uur op het Zandpad een vuistvuurwapen in beslag genomen. Politieagenten controleerden een 15-jarige jongen uit Utrecht en troffen bij hem het wapen aan. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is de Utrechter in verzekering gesteld. De ouders van de 15-jarige zijn in kennis gesteld en proces-verbaal tegen de jongen wordt opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gestolen scooter teruggevonden

UTRECHT Zaterdagmiddag kreeg de politie de melding dat een groep jongeren op de St. Eustatiusdreef kentekenplaten van scooters aan het omwisselen was. De politie ging er heen en kon in de buurt na een korte achtervolging twee verdachten aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de aangetroffen scooter bij de jongens gesignaleerd stond in Duitsland. De twee jongens, 17 en 18 jaar en woonachtig in Utrecht, zijn in verzekering gesteld en proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.

De ouders van de minderjarige zijn in kennis gesteld.

Poging beroving scooter

UTRECHT Zaterdagavond rond 20.00 uur probeerden op de Albert Schweitzerdreef een aantal jongens de scooter van een 17-jarige Utrechter te stelen. De Utrechter reed over het fietspad en wilden tanken bij de Shell. Op het fietspad werd hij door een groep jongens aangesproken. Onder bedreiging van een mes werd om zijn scooter gevraagd. Ook trok een jongen uit de groep een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De jongen wist te ontkomen en is met de sleutel van de scooter weggerend, zijn scooter achterlatend. Gealarmeerde politieagenten hebben de omgeving afgezocht en uiteindelijk zijn twee jongens van 12 en 14 jaar aangehouden, beiden afkomstig uit Utrecht. Een van de jongens heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

Diefstal vaartuig

UTRECHT Getuigen zagen dat drie jongens, rond 16.00 uur aan de Jutfaseweg in een gestolen vaartuig wegvoerden in de richting van het centrum van Utrecht. De politie ging erachter aan en sommeerde de inzittenden van het bootje, drie Utrechters van 16,17 en 20 jaar, vanaf de kant naar de kant te varen. De mannen voldeden aan dit verzoek en werden vervolgens aangehouden. Omdat een van de verdachten waarschijnlijk iets in het water had gegooid, is de brandweer ter plaatse gekomen om het water te onderzoeken. De brandweer trof echter niets in het water aan. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de ouders van de minderjarigen in kennis gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zakkenrollerij

UTRECHT Zaterdagochtend rond 11.45 uur zijn op de Rijnkade twee vrouwen van 17 en 27 jaar en een meisje van 11 jaar aangehouden voor zakkenrollerij in een winkel. De vrouwen, allen afkomstig uit Nieuwegein, werden betrapt door een getuige. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden

UTRECHT Politieagenten wilden op de Zamenhofdreef een voertuig controleren en gaven de bestuurder een stopteken. De man negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen. Na een achtervolging op een parkeerplaats kon de man worden aangehouden. De man kon geen identiteitspapieren overhandigen en verblijft vermoedelijk illegaal in Nederland. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst voor verder onderzoek. Het voertuig is in beslag genomen en kan door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald.