STICHTING PARC SPELDERHOLT

Opening Parc Huis Spelderholt kroon op Henny Huisman show

televisie-uitzendingen met gehandicapten in de hoofdrol.

Woensdag 9 juni aanstaande vindt om 14.00 uur de officiële opening plaats van Parc Huis Spelderholt in Beekbergen. Ruim 55.000 televisiekijkers maakten in 1998 een donatie over tijdens of na een van de vijf memorabele uitzendingen waarin producent Joop van den Ende en presentator Henny Huisman mensen met een functiebeperking glorieus in de hoofdrol plaatsten. De actie had tot doel geld bijeen te brengen voor de bouw en inrichting van het Parc Huis waar mensen met een functiebeperking nieuwe kansen konden worden geboden.

In het Parc Huis, de nieuwe trots van Stichting Parc Spelderholt op de Veluwe, biedt mensen met een functiebeperking (gezinnen, individuen en echtparen) de mogelijkheid een programma te volgen dat hen leert beter deel te nemen aan onze samenleving. Iemand met een functiebeperking kan hier voor korte of langere periode met familieleden verblijven en gebruik maken van de vele faciliteiten en ontspanningsmogelijkheden, zoals zwembad, restaurant en eigen theater. Elk onderdeel van het Parc Huis is zodanig aangepast dat mensen met een functiebeperking optimaal kunnen functioneren en vaardigheden kunnen ontwikkelen die hen na hun verblijf een versterkte uitgangspositie zullen geven in het normale sociale verkeer. Een team van professionele begeleiders, studenten en vrijwilligers zorgt ervoor dat ouders hun kinderen van dichtbij kunnen volgen zonder de belasting van de vaak intensieve verzorging. Een stimulerende, educatieve vakantie met inspanning en ontspanning.

Parc Huis Spelderholt wordt officieel en feestelijk geopend door Joop en Janine van den Ende. De genodigden krijgen een korte film te zien die Ivo Niehe maakte over de boeiende ontstaansgeschiedenis van het Parc Huis, te beginnen bij 'Henny's House Party's'. Meteen daarna kan iedereen zelf zien hoe Parc Huis er van binnen uitziet. Maar belangrijker: zien hoe de mensen die er al logeren, er ten volle profiteren van de geboden mogelijkheden. De TROS zendt op 26 juni om 19.25 uur op Nederland 2 een 25 minuten durende speciale aflevering van de TV Show uit waarin Ivo Niehe aandacht besteedt aan Parc Spelderholt.

Bij de opening zullen ook Jan en Monique des Bouvrie, Majoor Bosshardt, architect Paul Dirks, Oger en Coco de Meyere en aannemer Klaas de Leeuw aanwezig zijn. Ieder van hen heeft uit een sterk gevoel van betrokkenheid een cruciale bijdrage geleverd aan de realisatie van dit even complexe als unieke project. Tot de overige gasten behoren Rita Kok, Anne Wil Blankers en Jan Terlouw, die met hun aanwezigheid hun persoonlijke betrokkenheid bij dit project laten zien. En uit iedere provincie zullen twee personen aanwezig zijn die destijds een donatie hebben gedaan.

De 'Henny's House Party's', de daaropvolgende vijf uitzendingen van 'Koffietijd' en het 'Gala van de Glimlach' in 2001 brachten destijds ruim zes miljoen gulden op.

Nadien hebben Joop en Janine van den Ende besloten een aanvullende schenking uit hun privé vermogen te doen om de realisatie van de ambitieuze plannen voor het Parc Huis Spelderholt veilig te stellen.

Voor nadere informatie, interviewaanvragen en aanmelding voor de opening:

Parc Spelderholt Stage Holding
drs. Janny Heun Maarten van Nispen
Tel.: 0341-432.011 Tel.:
020-3052.243
Mob.:06-5183.3569 Mob.:
06-2013.0790


01 jun 04 15:28