Gemeente Den Haag

juni 2004
Streetsports voor eerste keer in Scheveningen (4 juni)

Voor de eerste keer hebben op woensdag 9 juni a.s. streetsportsactiviteiten plaats in Scheveningen. De zomertoer van Streetsport 2004 strijkt voor de derde aflevering (na Leidschenveen en Spaarwaterstraat) neer in het Kanaalpark aan de Haringkade. De activiteiten hebben plaats van 15.00 tot 21.00 uur.

Op de playground aan de Haringkade worden de basketball- en streetdanceactiviteiten gehouden. Sporthal De Blinkerd biedt onderdak aan het voetbal en het tennis heeft plaats op het schoolplein achter de sporthal. Chiel van Zundert treedt op als speaker en zal op professionele wijze 'live' verslag doen van de diverse onderdelen.

Het organisatorische gedeelte is in handen van Sportsupport. De sportstimuleringsorganisatie van de gemeente werkt hierbij nauw samen met de welzijnsorganisatie Scheveningen en Buurthuis Kommunika. De activiteiten vallen samen met de nationale straatspeeldag die ook op 9 juni is.

De vierde locatie, die de zomertoer van Streetsports op woensdag 16 juni aandoet, is de Richard Krajicek Playground aan de Hondiusstraat in Den Haag (stadsdeel Segbroek). Ook hier zijn de activiteiten van 15.00 tot 21.00 uur.