Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: Persuitnodiging Aftrap campagne Het nieuwe rijden

Woensdag 9 juni geeft staatssecretaris Van Geel (Milieu) in Madurodam de aftrap voor de publiekscampagne .Het Nieuwe Rijden.. Via deze campagne krijgen de inwoners van Nederland tips hoe zij veiliger en meer energiebewust met hun auto kunnen omgaan, zodat het milieu minder wordt belast. Zo zijn de auto.s van tegenwoordig zo krachtig, dat je gerust bij 2500 toeren kunt doorschakelen. Dat scheelt een hoop milieuvervuilende uitlaatgassen en het scheelt in de brandstofkosten.

De maatregelen uit Het Nieuwe Rijden komen voort uit de afspraken in het Kyoto-protocol en de daarop volgende Uitvoeringsnota Klimaatbeleid. De doelstelling is de reductie van de CO2 uitstoot met
1 Mton per jaar in 2010. De afgelopen jaren lag het accent op de rijopleiding, na de daar behaalde successen richt de aandacht zich nu op de 10 miljoen Nederlandse rijbewijsbezitters. De campagne is gebaseerd op een bekende Amerikaanse TV-serie uit de 70/80 er jaren.

Journalisten die de aftrap van deze campagne willen bijwonen, kunnen zich woensdagochtend om 09.30 uur melden bij de ingang van Madurodam. Kort na 09.30 uur zal staatssecretaris van Geel (Milieu) een toespraak houden, waarna om 09.50 uur de officiële aftrap volgt.

Meer informatie,

Wim van der Weegen
Persvoorlichting VROM
070-3393986

07 jun 04 17:13