Gemeente Tilburg

Opening tentoonstelling Tilburg Verzamelt

Het Stadsmuseum Tilburg
Nodigt u graag uit voor de opening van de tentoonstelling Tilburg Verzamelt!
De opening vindt plaats op zaterdag 12 juni
in het Nederlands Textielmuseum vanaf 10.45 uur

Het Stadsmuseum Tilburg deed in februari 2004 tijdens de Kruikezeikersdag een oproep aan het publiek om inzendingen te doen voor de zomertentoonstelling ´Tilburg Verzamelt!´. Uit alle inzendingen werden vijftien typisch Tilburgse verzamelingen gekozen. Collecties van zowel particulieren als instellingen en bedrijven. Zo zijn er onder andere oude producten te zien van het voormalige bedrijf Volt en van de firma W. van der Schoot. De Tilburgse brandweer laat een collectie oude brandweermaterialen zien. Maar u vindt ook verzamelingen Tilburgse suikerzakjes, feestliederen en devotionalia. Alle collecties zijn bovendien samengebracht in een rijk geïllustreerd, kleurrijk boek dat bij de tentoonstelling verkrijgbaar is.

Het Programma
10.45 uur Ontvangst
11.00 uur Welkom door Ton Wagemakers
11.20 uur Opening tentoonstelling door Hugo Backx, wethouder van cultuur
11.30 uur Bezichtiging tentoonstelling, gelegenheid tot stellen van vragen aan verzamelaars. Aansluitend een borrel in het museumcafé.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 5 september 2004. Kijk voor meer informatie over deze tentoonstelling op http://stadsmuseum.tilburg.nl Het Nederlands Textielmuseum bevindt zich aan de Goirkestraat 96, openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur, zaterdag en zondag van 12-17 uur.


---

-----------------------
Noot voor de redactie (