Persberichten 09/06 ochtend

Regio 09-06-2004

Leiden Aanrijding met letsel Dinsdag 8 juni vond omstreeks 15.30 uur een aanrijding plaats op de Ommedijkseweg. Een 40 jarige automobilist uit Hoofddorp reed de kruising met de Valkenburgseweg op. Hierbij zag hij een 20 jarige motorrijder uit Haarlem over het hoofd. De motorrijder kwam naar aanleiding van de aanrijding die volgde ten val en is met beenletsel overgebracht naar het LUMC. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Leiden Rijden onder invloed De politie heeft woensdag 9 juni omstreeks 01.00 uur een 26 jarige automobilist aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij zijn auto tot stilstand bracht op de Acaciastraat. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 655. Bovendien bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man krijgt voor beide feiten een proces-verbaal en ontving een rijverbod voor 8 uur.

Gouda Aanhoudingen na poging diefstal De politie heeft woensdag 9 juni omstreeks 05.00 uur twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling. De Gouwenaren, 19 en 21 jaar oud, zouden eerder in de nacht, omstreeks 02.00 uur, een 24 jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. Het tweetal, wat deel uitmaakte van een groep van zes jongens, zou trappen hebben uitgedeeld op de Herenstraat en vervolgens de zakken van het slachtoffer hebben doorzocht. De politie kon aan de hand van een opgegeven signalement het tweetal later in de nacht aanhouden in de la Reylaan. De politie stelt een nader onderzoek in.