Politie Zuid-Holland-Zuid

09/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-06-2004 - Persberichten district II

TWEE GEWONDEN
GORINCHEM- Twee personen zijn gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Een 51-jarige vrouw uit Gorinchem reed op de kruising van de Mollenburgseweg met de Nieuwe Hoven een 22-jarige vrouw uit Gorinchem aan. De 51-jarige vrouw verleende geen voorrang op de kruising. De autos botsten tegen elkaar en door de klap botste de 51-jarige vrouw ook tegen een verkeerszuil aan. Beide personen raakten gewond. De 51-jarige vrouw werd met nek- en rugklachten per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De 22-jarige vrouw werd met nekklachten overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Ook de verkeerszuil raakte beschadigd.

INBREKER VEROORZAAKT ONRUST
MEERKERK- Een inbreker heeft voor behoorlijk wat onrust gezorgd. Op dinsdagmorgen 8 juni lag een 27-jarige man te slapen in zijn woning aan de Burgemeester Sloblaan. Hij werd opgeschrikt door een inbreker die zijn kamer binnenkwam. De 27-jarige ging achter de inbreker aan, maar deze wist de woning te ontvluchten. Hij stapte in een auto met twee andere mannen. De auto is nog door een getuige gesignaleerd. Het voertuig reed met hoge snelheid door Meerkerk. Het voertuig is door de politie niet meer aangetroffen.

MAN AANGEHOUDEN
LEERDAM Een 35-jarige man uit Leerdam is op 9 juni op de Groen van Prinstererstraat aangehouden. Hij zou op Koninginnedag een 32-jarige man uit Leerdam in een horecagelegenheid op de Fonteinstraat hebben mishandeld door hem een asbak in het gezicht te gooien. Het slachtoffer liep daarbij diverse verwondingen in zijn gezicht op en kon een tijdje met één oog niet meer zien. De man is op het bureau verhoord.

VERKEERSONGEVAL
PAPENDRECHT Bij een aanrijding tussen een 31-jarige fietser uit Papendrecht en een 48-jarige automobilist uit Rotterdam heeft de fietser een gebroken arm op gelopen. Vermoedelijk reed de fietser op de verkeerde weghelft waardoor de automobilist, die net in een bocht reed, hem niet meer kon ontwijken. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval gebeurde op 8 juni op de Rietgorsweg.