VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Martine Bijl neemt eerste cd The Lion King in ontvangst

Persbericht
Scheveningen, 9 juni 2004

Nederlandse vertaling van songteksten Elton John op CD The Lion King

In het Fortis Circustheater Scheveningen nam Martine Bijl gisterenavond na de voorstelling officieel het eerste exemplaar van de CD The Lion King -Het Nederlandse Cast Album in ontvangst. Bijl vertaalde zowel de dialogen als de liedteksten uit het theaterspektakel The Lion King van het Engels naar het Nederlands, waaronder wereldbekende liedjes als 'The Circle of Life', 'Can You Feel the Love Tonight' en 'Hakuna Matata'. De CD is vanaf dit moment in diverse winkels verkrijgbaar.

The Lion King -Het Nederlandse Cast Album wordt uitgebracht door Universal Music. De CD bevat de Nederlandse versie van de inmiddels wereldberoemde muziek van Elton John en Tim Rice, aangevuld met muziek en teksten van o.a. componist Hans Zimmer en de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M. Dankzij Lebo M. versmelten ritme, de deels folklorische instrumenten en de stemmen van de Afrikaanse zangers tot een unieke klank. Alle bekende liedjes uit de theaterproductie zoals 'Alles Ademt en Leeft' 'Circle Of Life', 'Hakuna Matata', 'Dan Ben Ik De Baas Van Het Land', 'Voel Je Hoe De Liefde Groeit' staan op dit album. De CD biedt de mogelijkheid de theatervoorstelling thuis vast te beleven of te herbeleven.

The Lion King - de theaterproductie
De Nederlandse versie van de theaterproductie The Lion King ging op 4 april 2004 in première en speelt iedere avond voor uitverkochte zalen. Inmiddels zijn er al ruim 350.000 kaarten verkocht. The Lion King, geregisseerd door Julie Taymor, is een waar visueel en muzikaal theaterspektakel met een indrukwekkende vormgeving. Het vertelt het verhaal van welp en troonopvolger Simba op zijn pad naar volwassenheid. Nederland is het tiende land waar deze productie wordt opgevoerd. De hoofdrollen worden o.a. vertolkt door Carolina Dijkhuizen en Etiënne Poeder. The Lion King is inmiddels bekroond met drie John Kraaijkamp Musical Awards voor Beste Vrouwelijke Bijrol (Nomvula Dlamini - Rafiki), Beste Mannelijke Bijrol (Laus Steenbeeke - Zazu) en Beste Creatieve Prestatie (Julie Taymor).


---

Foto's van de officiële overhandiging van de CD door de cast van The Lion King aan Martine Bijl zijn verkrijgbaar via de digitale beeldbank van het ANP en het fotonetwerk van het ANP.

Informatie over The Lion King:
The Lion King is een productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions.
The Lion King is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zo. 20.00 uur/matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: Top Ticket Line 0900-300 5000 (45 cpm)/www.thelionking.nl.
Voor meer informatie over de theaterproductie The Lion King kunt u contact opnemen met Joop van den Ende Theaterproducties, Marketing & PR, Petra van der Vooren, 020-3052463 / 061001 2460 / p.van.der.vooren@stageholding.nl.

Voor informatie over de CD:
Universal Music Netherlands - Ria Makker - tel. 035-6261500 - www.universalmusic.nl.


09 jun 04 12:01