Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 1 juni 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 25 mei 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Kredietaanvraag planvoorbereiding Abcoude Zuid. Toelichting:
Ten zuiden van de Dedelstraat (Abcoude Zuid) kunnen op korte termijn ca. 30 woningen worden gebouwd. De locatie wordt ontwikkeld in een dialoog met de BWAZ (de bewonersvereniging in Abcoude Zuid). Voor een gezamenlijke planontwikkeling (visievorming en schets van de invulling van het gebied) is externe begeleiding wenselijk. Het resultaat is een stedenbouwkundige invulling van het gebied die kan worden vertaald in een bestemmingsplan. Daarnaast is juridisch advies nodig. Om voortvarend verder te kunnen is een grove inschatting gemaakt van de kosten die hieraan zijn verbonden. Ambtelijk advies:
De gemeenteraad voorstellen een krediet beschikbaar te stellen van 40.000,-- ten behoeve van advisering en plankosten ter voorbereiding van de ontwikkeling van Abcoude Zuid en juridisch advies over de intentieovereenkomst met Ballast Nedam. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. In het raadsvoorstel opnemen, dat Ballast in principe 50% van de kosten betaalt. B&W concluderen voorts, dat (nog) geen formele verplichtingen richting Ballast bestaan en nadere discussie moet worden gevoerd om de gronden vroegtijdig te verkopen mits de gemeentelijke regie verzekerd blijft.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. 1e Tussentijdse rapportage 2004.
Toelichting:
Overeenkomstig de verordening ex. art. 212 van de Gemeentewet is de eerste tussentijdse rapportage 2004 opgesteld. De rapportage is gesplitst in een rapportage aan het college (managementrapportage) en een rapportage aan de raad (bestuursrapportage) Dit ligt in de lijn van de weg die is ingeslagen bij de jaarverantwoording 2003. In de vergadering van 25 mei jl is u deze rapportage voorgelegd ter behandeling. De daaruit voortgevloeide wijzigingen zijn inmiddels verwerkt. Ambtelijk advies:

1. Managementrapportage voor kennisgeving aannemen.
2. Bestuursrapportage ter kennisname aan de gemeenteraad aanbieden.
3. De structurele gevolgen uit de rapportage meenemen bij de behandeling van de begroting 2005. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


2. Aanbieding jaarverantwoording 2003 en beheersrekening 2003. Toelichting:
De jaarrekening sluit met een positief saldo van 92.762. Overeenkomstig de nota reserves en voorzieningen wordt voorgesteld het saldo te storten in de saldireserve. Ambtelijk advies:
De jaarverantwoording 2003 aanbieden (na behandeling in de commissie ABFZ) aan de gemeenteraad met het advies om de jaarverantwoording voor kennisgeving aan te nemen en de daarin opgenomen jaarrekening 2003 vast te stellen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Naar aanleiding van de ontvangen reactie van de accountant zal het college binnenkort nader overleggen om -met inschakeling van een externe- te komen tot een analyse en oplossingsrichtingen om tot gerichte bezuinigingsvoorstellen te komen. PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Advies commissie bezwaarschriften inzake een door een inwoonster van Abcoude ingediend bezwaarschrift.
Toelichting:
Bezwaarschrift ingediend tegen weigering vergoeding kosten leerlingenvervoer. Ambtelijk advies:
Conform het advies van de commissie bezwaarschriften het bezwaarschrift ongegrond verklaren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Risicoanalyse WWB.
Toelichting:
De invoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB) heeft consequenties voor het financiële risico dat gemeente loopt. In de risicoanalyse is dit beeld voor de gemeente Abcoude geschetst. Ambtelijk advies:
In te stemmen met de voorgestelde risicoanalyse i.h.k.v. de WWB. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W willen na de zomerperiode nog eens -inhoudelijk- van gedachten wisselen over de mogelijkheden van uitstroom van bijstandsgerechtigden.
3. Projectplan Samenwerking Sociale Zaken Abcoude-De Ronde Venen. Toelichting:
In het kader van het overdragen van de werkzaamheden van de sociale dienst aan de Ronde Venen is een projectplan opgesteld als startdocument voor de uitvoering van de overdracht. Ambtelijk advies:
In te stemmen met het projectplan.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Instellen van opstapplaatsen voor het leerlingenvervoer voor kinderen naar de Vijverhofschool in Breukelen.
Toelichting:
Voor de kinderen die onder de overgangsregeling vallen van het aangepast vervoer naar de Vijverhofschool wordt het college geadviseerd om logistieke aanpassingen door te voeren voor twee opstapplaatsen in Abcoude en 1 opstapplaats in Baambrugge. Ambtelijk advies:
Het college wordt geadviseerd om de logistieke aanpassingen door te voeren voor twee opstap- plaatsen in Abcoude en 1 opstapplaats in Baambrugge. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 8 juni 2004. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 1 juni 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Principe verzoek van KPN Mobile voor het plaatsen van een tijdelijke antennemast op het bedrijventerrein Bovenkamp.
Toelichting:
Om de GSM dekking in het gebied rond Abcoude te verbeteren heeft KPN Mobile aangegeven een tijdelijke antennemast te willen plaatsen op het bedrijventerrein Bovenkamp. Het plaatsen van een tijdelijke antennemast is licht bouwvergunningplichtig. Binnen het geldende bestemmingsplan 'Abcoude Noord III' heeft de betreffende locatie de bestemming "Kleine bedrijventerrein". Het plaatsen van een antennemast met een hoogte van 37.5 meter past niet binnen de voorschriften behorende bij deze bestemming. Gezien het belang van de gemeenschap voor een goede mobiele bereikbaarheid en het feit dat de tijdelijke antennemast wordt geplaatst op een locatie die weinig belastend is voor de omgeving, wordt voorgesteld met behulp van een vrijstellingprocedure als bedoeld in artikel 17 WRO medewerking te verlenen aan het principe verzoek voor het plaatsen van een tijdelijke antennemast. Aan de verzoeker wordt verzocht een aanvraag om bouwvergunning in te dienen bij de gemeente, zodat de aanvraag vervolgens conform artikel 18 WRO twee weken ter visie kan worden gelegd. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) medewerking te verlenen aan het principe verzoek. KPN Mobile wordt verzocht een aanvraag om een bouwvergunning en vrijstelling in te dienen, zodat de aanvraag vervolgens conform artikel 18 WRO twee weken ter visie kan worden gelegd.
Mandaatbesluit d.d. 27-5-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---