Endemol Entertainment

Hilversum, 9 juni 2004

ENDEMOL OPENT VIERDE LATIJNSAMERIKAANSE WERKMAATSCHAPPIJ: ENDEMOL CHILI

Endemol is haar vierde werkmaatschappij in Latijns Amerika gestart: Endemol Chili. Het bedrijf stelt zich ten doel Endemol s format-catalogus in de Chileense markt te exploiteren. Chili is het 23e land waar Endemol actief is. De start-up is in lijn met Endemols internationale expansiestrategie.

De eerste TV-programma s die Endemol Chili produceert zijn de succesvolle Endemol formats Deal or No Deal ( Miljoenenjacht ), Exhausted en Operación Triunfo . Daarnaast zal Endemol Chili zich bezighouden met activiteiten op interactief gebied. Gesprekken over de implementatie van de nieuwe MMS soap FanTESStic en Call TV-format Zengi zijn op dit moment in een vergevorderd stadium.

Nils Brahm (43) is Managing Director van Endemol Chili. Brahm begon zijn carrière als art director en was manager bij verschillende bedrijven binnen de Latijnsamerikaanse TV-industrie, waaronder Discovery Channel en Channel 13. Voor zijn benoeming bij Endemol Chili, was hij Uitvoerend Producent bij Chilevision. Over zijn aanstelling zegt hij: Ik wil zo snel mogelijk volop in bedrijf zijn, omdat dit voor Endemol het juiste moment is zich te vestigen binnen de groeiende Chileense markt. Door mijn ervaring met deze markt en de Chileense zenders ben ik ervan overtuigd dat er binnenkort op elk Chileens TV station Endemol programma s te zien zullen zijn.

Peter Langenberg, Executive Director International Operations bij Endemol, zegt over de benoeming: Gezien het succes van onze bedrijven in Mexico, Brazilië en Argentinië ben ik erg enthousiast over de start van Endemol Chili; een logische stap in onze groei en expansie in de Latijnsamerikaanse markt. Onze activiteiten in Chili, geïnitieerd door het management van Endemol Argentina, kunnen nu door onze nieuwe Endemolvestiging worden uitgebreid. Ik ben ervan overtuigd dat Endemol Chili onder leiding van Nils Brahm zal uitgroeien tot een succesvol bedrijf, dat het Chileense publiek zal voorzien van onze beste programma s.


______________
Contactadres: Endemol Chile - Marchant Pereira 983 - Providencia - Santiago de Chile