Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 24-2004
Commissie Middelen 15 juni 2004

De commissie Burgerij vergadert op dinsdag 15 juni 2004 om 19.30 uur in de commissiekamer van het gemeentehuis.
In deze openbare vergadering zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

- Voorstel tot vaststelling van de jaarrekening 2003
- Voorstel tot vaststelling van de eerste BERAP 2004
- Voorstel tot invulling van de taakstellende bezuiniging in 2004 en volgende jaren

- Voorstel tot vaststelling van de Verordening burgerparticipatie Sint-Oedenrode

- Voorstel inzake begroting 2005 van Hulpverleningsdienst Brabant-Noord

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht voor een van de geagendeerde onderwerpen, dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier van de commissie (0413 481257) of per mailbericht: griffie@sint-oedenrode.nl

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage bij Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Griffie,
Tel. (0413)481257

Commissie Grondgebied 17 juni 2004

De commissie Grondgebied vergadert op donderdag 17 juni 2004 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

De vergadering van de commissie begint om 19.30 uur; daarin zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

- Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet fietspad Eversestraat.

- Voorstel tot vaststelling van de jaarrekening 2003.
- Voorstel tot vaststelling van de eerste BERAP(Bestuursrapportage) 2004.

- Voorstel tot invulling van de taakstellende bezuiniging in 2004 en volgende jaren.

- Ter bespreking:

-Verzoek om vrijstelling Agerland voor een vuurwerkopslagplaats.
-gang van zaken rondom velling bomen Dommelpark.
- Ter (mondelinge) informatie:

- Woningbouw door de gemeente Son;

- Reconstructie

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht voor een van de geagendeerde onderwerpen, dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier van de commissie (0413 481257) of per mailbericht: griffie@sint-oedenrode.nl

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage bij Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Griffie,
Tel. (0413)481257

Bekendmaking (APV)

Ingekomen
In de periode van 24 mei tot en met 4 juni 2004 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:

- Het verzoek om vergunning van Korfbalvereniging Nijnsel voor het organiseren van een vlooienmarkt langs beide zijde van de weg Eimbert op zondag 19 september 2004.

- Het verzoek om vergunning van Handboog Vereniging Concordia voor het organiseren van een veldwedstrijd boogschieten op het terrein van v.d. Berk Boomkwekerijen op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2004.

Bekendmaking verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) door de gemeente Sint-Oedenrode


- Vergunning is verleend aan het kermiscomité Nijnsel om van zaterdag 12 tot en met dinsdag 15 juni a.s. een kermis te organiseren op het plein aan de voor- en achterzijde van Gemeenschapshuis "de Beckart". In het belang van de veiligheid wordt het plein aan de voor- en achterzijde van het gemeenschapshuis afgesloten voor verkeer.


- Vergunning is verleend aan VV Ollandia om van vrijdag 11 tot en met zondag 13 juni a.s. het Ollands Dorspfeest te organiseren in een tent achter gemeenschapshuis "de Holm".

- Vergunning is verleend aan Korfbalvereniging "Concordia" om op zondag 13 juni a.s. tussen 10.00 uur en 16.00 uur een vlooienmarkt te organiseren op de korfbalvelden van de vereniging op sportpark "de Neul".

- Vergunning is verleend aan Carnavalsvereniging "de Plekkers" om op zondag 13 juni a.s. tussen 10.00 uur en 15.00 uur een vlooienmarkt te organiseren op het parkeerterrein bij de van Kaathoven groep aan de Eversestraat 11.

- Vergunningen is verleend om op zaterdag 12 juni a.s. een tent te plaatsen op eigen terrein aan het Groene Woud ten behoeve van een particulier feest.


- Vergunning is verleend aan Nos Jungit Apollo om op zondag 13 juni a.s. van 14.30 uur tot 21.30 uur een muziekoptreden te organiseren i.s.m. Private Circle op de Markt. Ten behoeve hiervan zal het gedeelte van de rijbaan van de Markt tussen de Cafés "'t Dommeltje" en "Oud Rooy" en de kiosk voor verkeer worden afgesloten.
- Vergunning is verleend om op zaterdag 3 juli a.s. 3 tenten te plaatsen van 5 bij 5 meter op een woonerf aan de Oranje Nassaulaan om een particulier feest te organiseren.

- Vergunning is verleend aan SV Fortuna '67 om op zondag 20 juni a.s. een halve marathon en wedstrijden voor 5 en 10 km. te organiseren. Een parkeerverbod zal worden ingesteld tussen 07.30 uur en 14.30 uur op het gedeelte van de Markt tussen de Neulstraat en de Stompersstraat. Tevens zullen de volgende wegen tijdelijk of geheel voor verkeer worden afgesloten:
gehele afsluiting Neulstraat en Klaverpad 10.45 uur - 14.00 uur, tijdelijke afsluiting Stompersstraat en Klaverpad 10.30 uur - 11.30 uur, tijdelijke afsluiting V.R.van Kessellaan en Laan ten Bogaerde 11.00 uur - 11.30 uur, tijdelijke afsluiting Laan ten Bogaerde, Hildewarelaan en Laan ten Rode 11.00 uur - 11.45 uur, tijdelijke afsluiting fietspad Ollandseweg tot aan de Nieuwstraat 11.00 uur - 13.30 uur, tijdelijke afsluiting tussen Laageind en Cathalijnepad tussen 11.00 uur - 13.30 uur.

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het indienen van een bezwaar schorst de werking van het besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen.
In dat geval kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA te 's-Hertogenbosch schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient hierbij een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen.Voor dit griffierecht worden afzonderlijke leges in rekening gebracht.

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur,
Tel. (0413)481313
Verleende bouwvergunning

- Lieshoutseweg 27, uitbreiden woonhuis/bouw garage
- Dommelstraat 22, tijdelijk plaatsen units t.b.v.huisartsenpraktijk en maatschappelijk werk

- Jasmijnstraat 19, verbouw/uitbreiden woonhuis
- Margrietstraat 1, uitbreiden woonhuis

- Hoogstraat 73, uitbreiden woonhuis

- De Quaystraat ongen., bouw 15 woningen

- Frederikstraat 22, verbouw carport

- Grote Doelenlaan ongen., bouw 20 woningen

Verleende vrijstelling

- hoek Zwembadweg/Bremhorst, vrijstelling bestemmingsplan t.b.v. een kantine/kleedgebouw en bijbehorende parkeergelegenheid

Verleende sloopvergunning

- Sonseweg 19, sloop asbest golfplaten dak paardenstal
- Hoogeind 7, sloop asbest golfplaten dak loods

Verleende sloopmelding

- W.Alexanderstraat/Willemstraat, sloop 24 luifels diverse adressen

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders.
Het indienen van bezwaar schorst de werking van ons besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen. In dat geval kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, te 's-Hertogenbosch, schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, hiervoor worden afzonderlijk leges in rekening gebracht.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481339

Aanvragen bouwvergunning
Lieshoutseweg 3, uitbreiden woonhuis
Tijm 1, plaatsen dakopbouw
Tijm 3, plaatsen dakopbouw
Liempdseweg 30, tuinpaviljoen
Gouv. Crommelinlaan 5, uitbreiding garage (hiermee komt een eerder gepubliceerde aanvraag te vervallen)

Aanvraag sloopvergunning
Willem-Alexanderstraat/Willemstraat (gedeeltelijk), sloop 24 luifels boven voordeuren

De ingekomen aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving.
Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Lichtmasten sportpark Olland
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor de bouw van een aantal lichtmasten rond het toekomstig oefenveld van voetbalvereniging Ollandia en het korfbalveld op sportpark Olland te Sint-Oedenrode.

Het bouwplan voldoet niet aan het bestemmingsplan "Sportvelden/Woningbouw Olland". Op basis van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft ons college de bevoegdheid om ten behoeve van de realisering van het onderhavige bouwplan vrijstelling van het bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen. Alvorens gebruik te kunnen maken van de bovengenoemde bevoegdheden, moet het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hiervoor de vereiste verklaring van geen bezwaar afgeven.

De aanvraag bouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van donderdag 10 juni 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481281

Inzameling luiers

In december vorig jaar zijn we gestart met de inzameling van luiers. Inmiddels staan op 5 locaties in de gemeente containers waar gebruikte luiers ingeleverd kunnen worden. De luiers worden 100%gerecycled en hergebruikt in hoogwaardige toepassingen zoals tuinmeubelen en schrijfpapier. Sinds de start van het proefproject hebben wij van ouders en kinderdagverblijven enthousiaste reacties gehad en zij staan achter het idee om hun steentje bij te dragen aan de vermindering van de afvalberg.

De inzameling is een proefproject. Gedurende 1,5 jaar vindt in samenwerking met kinderdagverblijf De Dommeltoren, Oranje Nassaulaan, De Mallemolen en Bellefleur en Van Kaathoven B.V. plaats. Inmiddels loopt de proef 6 maanden. Wij zijn over het algemeen tevreden, maar het kan beter! Doet u nog niet mee, maar spreekt de inzameling van luiers u wel aan, haal dan 10 zakken van e 9,00 bij het loket burgerzaken in het gemeentehuis of bij de milieustraat tijdens openingstijden.
De zakken kunt u inleveren bij de milieustraat of bij één van de vier kinderdagverblijven (alléén tijdens openingstijden!).

Door inlevering van alle luiers tijdens de luierperiode van één kind spaart u: 6 bomen, 8.000 liter water en een hoeveelheid energie die vergelijkbaar is met 190 liter dieselolie! Hiermee helpt u dus mee aan een beter milieu. Bovendien heeft u minder afval in uw container en bespaart u kosten.

Wij rekenen op u hulp, want zonder u valt er niets te recyclen.

Indien u vragen, suggesties of klachten heeft horen wij dat graag. Deze zullen bekeken worden en meegenomen worden in de evaluatie van de proef.

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel.(0413)481336

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:


- Maatschap Scheepens, Schootsedijk 44, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een melkrundveehouderij, gelegen aan de Schijndelseheide ongenummerd.


- De heer P.C.M.M. van Engeland, Nieuwenhuizen 5, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een paardenhouderij met opslag van boten, caravans en landbouwwerktuigen, gelegen aan Vernhout nabij 6.

B) het ontwerp-besluit op het verzoek om intrekking van de vergunning van:


- A.J.E. Sanders-Schellekens, Hazelaarstraat 62, om de bij besluit van 29 juni 1993 afgegeven milieuvergunning voor het agrarische bedrijf aan het adres Hazelaarstraat 62 ingevolge artikel 8.26 van de Wet milieubeheer gedeeltelijk in te trekken.

C) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- A. de Bie, Roest 10, in verband met het van toepassing worden van het Besluit mestbassins milieubeheer op een reeds opgericht bassin voor de opslag van dunne mest aan de Roest 10.


- Bowie Afvalstoffen Recycling b.v., Postbus 147 te Helmond, in verband met het tijdelijk plaatsen van een mobiele puinbreker bij de onderdoorgang in Nijnsel als bedoeld in het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval.


- M.J. van Kaathoven B.V., Postbus 49 te Sint-Oedenrode, in verband met het tijdelijk plaatsen van een mobiele puinbreker aan de Vresselseweg 20 als bedoeld in het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval.

Ter inzage
De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 10 juni 2004 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

De onder C genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder A genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 8 juli 2004 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Inbrengen bedenkingen
Tegen het onder B genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijk gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 24 juni 2004 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van de bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel. (0413)481336

Inzameling oud papier

Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:

zaterdag 12 juni

- Oudervereniging Basisschool Eerschot, papiercontainer aan de achterkant van Basisschool Eerschot

- Oudervereniging Sint Petrusschool, papiercontainer bij de Sint Petrusschool, Het Binneveld 4, van 10.00 tot 14.00 uur
- Fanfare Nos Jungit Apollo, papiercontainer op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 09.00 uur tot 13.00 uur. Tevens zal vanaf 9.30 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg zaterdag 3 april

Permanente inzameling

- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Rijsingen 13 van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340
Rectificatie blauwe zone
In de publicatie over de instelling van de blauwe zone in het centrum werd abusievelijk het Kerkplein niet genoemd. De blauwe zone wordt echter ingesteld op het Kapittelhof (met uitzondering van de achterste 3 rijen), op het Kerkplein en op de tip van de Markt voor Albert Heijn.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481372

Aanleg A50

Openstelling
Vanaf 8 juni is het viaduct over de nieuwe verdiepte ligging definitief opengesteld. Verkeer tussen Nijnsel en Sint-Oedenrode vindt weer rechtstreeks plaats over de Nijnselseweg-Lieshoutseweg. Bedrijven en bewoners aan de Kerkdijk zijn vooralsnog bereikbaar via de omleidingsroute `K' over het industrieterrein Nijnsel.

Werkzaamheden
Sonseweg-Airborneweg. Vanaf 8 juni is de aansluiting van de Airborneweg op de Sonseweg afgesloten. De gehele Sonseweg wordt overlaagd en de definitieve kruising Airborneweg-Sonseweg wordt aangelegd.
Verkeer uit Son rijdt over de parallelweg richting Nijnsel. Verkeer op de Airborneweg wordt omgeleid via de Houtsestraat. Deze afsluiting duurt circa 3 weken.
Bussen.
Gedurende de werkzaamheden aan de Sonseweg blijft de halte Nijnsel-Kruispunt nog buiten gebruik (lijn 156 en 157). De bussen rijden vanuit Son en Breugel over de A50 rechtstreeks naar Sint-Oedenrode vice versa. De dichtstbijzijnde halte vanuit Nijnsel is de halte Diependaal aan de Nijnselseweg, ter hoogte van het pad Diependaal.
Fietspad Veghelseweg.
Vanwege herstelwerkzaamheden aan het asfalt, is het fietspad Veghelseweg (tussen Koeveringsedijk en Molenweg) afgesloten van 8 tot en met 17 juni. Fietsers worden omgeleid via de Koeveringsedijk en Molenweg.
Oostelijke randweg - Eerschotsestraat.
Vanwege herstelwerkzaamheden worden van 14 tot en met 18 juni tijdelijke verkeerslichten geplaatst op het kruispunt Oostelijke Randweg - Eerschotsestraat. Er is daar dan op de Oostelijke Randweg maar 1 rijstrook beschikbaar.
De middengeleider in de Oostelijke Randweg zal binnenkort ook hersteld worden. Daarvoor zal de Oostelijke Randweg in gedeelten afgesloten worden, vanaf de rotonde in de Nijnselseweg tot de rotonde in de Noordelijke Randweg. Fietsverkeer ondervindt hiervan geen hinder. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Noordelijke Randweg/ Lindendijk/ Corridor/ Nijnselseweg. Te zijner tijd kunt u hier lezen wanneer deze afsluiting plaats zal vinden.

Rijkswaterstaat,
Tel. (0413)420737
Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481372

Aanleg definitieve verharding Heikant

Op maandag 7 juni 2004 wordt er begonnen met de werkzaamheden voor de aanleg van de definitieve verharding in een gedeelte van de wijk Heikant. Het werk omvat de Marijnenstraat (aanleg definitief trottoir aan de zijde van de woningen met huisnummer 1 tot en met 5), de Dreesstraat, de Schermerhornstraat en het Dijksteegje (gedeelte tussen Dreesstraat en Gerbrandystraat). Deze werkzaamheden zullen naar verwachting 3 maanden duren.

Fasering
Deze werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. Gestart wordt in de Marijnenstraat en het gedeelte van de Dreesstraat dat tussen de Gerbrandystraat en de Marijnenstraat is gelegen. De volgende fase omvat het gedeelte van de Dreesstraat tussen de Marijnenstraat en het Dijksteegje. Hierna komt de Schermerhornstraat aan de beurt. Vervolgens het gedeelte van het Dijksteegje tussen de Dreesstraat en de Schermerhornstraat en daarna het gedeelte van de Dreesstraat tussen de Schermerhornstraat en de Gerbrandystraat.

Het is noodzakelijk het werkterrein af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Gezien de beperkte omvang van de werkzaamheden wordt geen omleidingsroute aangeduid. Hulpdiensten worden over de werkzaamheden geïnformeerd.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481378

Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 2 kastanjes en 1 eik, staande op het terrein nabij de gebouwen van de Odaschool, gelegen aan de Laan ten Bogaerde 7, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.
- 32 haagbeuken, staande langs de Eerschotsestraat, in verband met de herinrichting van deze straat, er worden nieuwe bomen, kastanjes, geplant.

- 1 haagbeuk, staande aan de Laan ten Bogaerde, op het voorterrein van kinderopvang Kiem, in verband met de zeer slechte vitaliteit van de boom.

- 1 eik, staande langs de Kalmoes, ter hoogte van de woning met huisnummer 9, in verband met de zeer slechte vitaliteit van de boom.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 8 eiken, staande op het perceel aan de Krijtenburgseweg 1, in verband met aanpassingen van het terrein en de bestratingen.
- 9 coniferen, staande in de parochietuin aan de Lieshoutseweg 9, rondom het H.Hartbeeld, in verband met het kaal worden van de coniferen, er worden nieuwe beuken geplant.

- 5 populieren, staande op het perceel sectie C nummer 3490, plaatselijk bekend als Veghelseweg 5, in verband met herinrichting van het perceel en de bomen zijn kaprijp.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481380

Overlast eikenprocessierupsen

De overlast van eikenprocessierupsen begint dit jaar grotere vormen aan te nemen dan voorgaande jaren. Tot nu toe heeft de gemeente doormiddel van branden de overlast van de processierups kunnen bestrijden. Echter door de grote omvang is er gekozen om de rupsen te gaan bestrijden middels een spuitmiddel wat in de betreffende eiken wordt geblazen.
Het middel dat gebruikt wordt is niet schadelijk voor de volksgezondheid. Dit middel pakt in hoofdzaak de rupsen aan, vogels en dergelijke die de rupsen eten hebben er zelf geen last van. De bedoeling is dat er gespoten gaat worden vanaf vrijdag 11 juni 2004. De straten waar gespoten gaat worden zijn:
Lieshoutseweg, Lieshoutsedijk, Oude Lieshoutsedijk, Villenbraken, Koeveringsedijk, Spierkesweg, Airborneweg, Vresselseweg, Rijtvenweg en Damianenweg.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481392

Bijzondere bijstand en Declaratiefonds

De afdeling Werk Inkomen en Zorg informeert haar uitkeringsgerechtigden via persoonlijke contacten en schriftelijke informatie.
Ook personen die een eigen inkomen hebben (uit arbeid, Wao of WW) kunnen voor aanvullende kosten komen te staan waar de afdeling Werk Inkomen en Zorg een financiële ondersteuning kan bieden. Daarom wordt op deze wijze voor iedereen informatie verstrekt over de ontwikkelingen die verband houden met de invoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB).
Met de invoering van de WWB zijn er veranderingen aangekondigd zoals het vervallen van:

- de categoriale bijzondere bijstand voor schoolkosten
- de regeling duurzame gebruiksgoederen en

- het Declaratiefonds voor personen beneden de 65 jaar komen te vervallen.

Ook is aangegeven dat er in 2004 nog diverse besluiten moeten worden genomen en dat hierover met uw belangenorganisatie Cliëntenparticipatie Sociale Zaken Sint-Oedenrode overleg wordt gevoerd.
Recent heeft er weer overleg met Cliëntenparticipatie plaatsgevonden. Tijdens dit overleg is gesproken over enkele aanpassingen in uitgangspunten zoals die eerder bij de invoering van de WWB zijn vastgesteld.

Deze aanpassingen vermelden wij hieronder.

Declaratiefonds
Het Declaratiefonds voor personen beneden de 65 jaar wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2004 hersteld. Dit betekent dat u kosten die eerder via het Declaratiefonds voor vergoeding in aanmerking kwamen opnieuw kunt declareren. Om de afdeling Werk, Inkomen en Zorg niet onevenredig te belasten is besloten om aanvragen beneden de e 25 niet in behandeling te nemen. Het blijft wel mogelijk om kleinere bedragen die voor vergoeding in aanmerking komen op te sparen en vervolgens te declareren.

Overig minimabeleid
De regeling schoolkosten voor ouders met kinderen op het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 11/12 tot 18 jaar bestaat niet meer. Wel kunt u een aanvraag bijzondere bijstand indienen wanneer u van mening bent dat u bepaalde noodzakelijk kosten die verband houden met uw schoolgaand kind niet zelf kunt betalen. De aanvraag wordt dan op individuele omstandigheden beoordeeld.
Ook aanvragen voor aanschaf of vervanging van duurzame gebruiksgoederen worden individueel getoetst waarbij de volgende uitgangspunten worden gehanteerd.

- De aanschaf moet noodzakelijk zijn (geen vervanging omdat meubels uit de mode zijn) of
wanneer het om luxe artikelen gaat. Dan is geen bijstand mogelijk.
- U moet kunnen aantonen dat u niet heeft kunnen sparen voor de noodzakelijke aanschaf.

- Duidelijk moet zijn dat niemand borg voor u kan staan.
- Bijstand wordt in beginsel als lening verstrekt.
- Aanschaf van 2e hands goederen kan een passende oplossing zijn.

Bijzondere bijstand voor chronisch zieken en gehandicapten Personen die vanwege de beperkingen van het Ziekenfonds- en ABWZ-pakket voor extra kosten komen te staan kunnen hiervoor bijzondere bijstand aanvragen. In 2004 zal de aanvraag op individuele basis worden beoordeeld aan de hand van het maatwerkcriterium. In de loop van het jaar zullen wij met een aantal omliggende gemeenten onderzoeken of mogelijk een collectieve ziektekostenverzekering voor deze doelgroep kan worden afgesloten. Wij zullen u hierover later opnieuw informeren.
Overigens moet u zich er van bewust zijn dat u voldoende verzekerd moet zijn om voor aanvullende ziektekosten bijzondere bijstand te kunnen ontvangen. Bij het CZ moet u Basistand verzekerd zijn en bij het VGZ moet u kiezen voor de uitgebreide aanvullende verzekering.

Wij hopen u met bovenstaande voldoende te hebben geïnformeerd. Als u toch nog vragen heeft kunt u op werkdagen contact opnemen met de afdeling Werk Inkomen en Zorg (WIZ).
De afdeling is zowel via een open spreekuur als telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 11.00 uur.

Afdeling WIZ
Tel.(0413)481911

Verplaatsing speelgelegenheid Valstraat
In overleg met wijkvereniging Eerschot zijn plannen ontwikkeld om de speelgelegenheid, gelegen aan de Valstraat, te verwijderen en te verplaatsen naar twee andere lokaties in Eerschot, te weten de middenberm van de Johanna van Brabantlaan en de groenstrook op de hoek van de Jonker de Jegerstraat/Vogelliusstraat. De betreffende stukken hebben vanaf 25 maart 2004 gedurende 4 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Bovengenoemde plannen zijn door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. In week 25 wordt gestart met de grondwerkzaamheden voor de nieuwe speelgelegenheden. Naar verwachting worden in week 26 de nieuwe speeltoestellen geplaatst en worden enkele speeltoestellen uit de Valstraat verplaatst naar de nieuwe lokaties.

Afdeling Werk, Inkomen en Zorg,
Tel.(0413)481319