Gemeente Enschede

Brandweer extra alert op ?oranje? versiering horeca


Enschede, 09-06-2004

Horeca controle in Enschede

De brandweer van Enschede gaat de komende dagen controles uitvoeren in horecazaken, kantines van sporthallen en overige verzamelgebouwen waar veel oranje versiering is aangebracht ter ere van het Europees kampioenschap voetbal.

Bij cafés in de binnenstad vindt een standaard controle plaats. Wel is de brandweer bij deze controles extra alert op versiering die is aangebracht. Brandweer Enschede staat op goede voet met de horeca. Beiden informeren elkaar als er bijzonderheden zijn. Dit geldt ook voor het aanbrengen van versiering tijdens bijzondere gelegenheden zoals kerst, carnaval en nu het EK voetbal. Woensdag inventariseert de brandweer samen met de politie in de binnenstad, welke cafés meedoen aan de "oranje gekte".

Cafés buiten de binnenstad en kantines van sporthallen krijgen een vervroegde controle. De panden worden dit jaar sowieso gecontroleerd, alleen zal de controle in verband met de EK eerder plaatsvinden. Er wordt niet alleen gekeken naar de veiligheid van versiering, ook wordt door de brandweer gecontroleerd of vluchtwegen niet geblokkeerd zijn en of noodverlichting zichtbaar blijft. Veel versiering wordt tegenwoordig al gemaakt van brandwerend materiaal.
---

Gepubliceerd op 09-06-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar