Dienstenbond CNV

Overleg Sociaal Plan Yarden van start
09-06-2004

Eind juni start het overleg met Yarden over een Sociaal Plan om de individuele schade voor het personeel van wie de werkplek naar Almere verhuist zoveel mogelijk op te vangen.

Vertrekpunt voor het overleg is het huidig Sociaal Plan wat enkele maanden geleden in het kader van Adminiscoop is vastgesteld. Al in dit Sociaal Plan zijn belangrijke zaken op een acceptabel niveau geregeld.

Toch is er aanleiding om verder te gaan dan nu is geregeld. De schaal waarop de nieuwe reorganisatie plaatsvindt is veel groter. Meer mensen zullen worden getroffen door de centralisatie-drang van Yarden en meer dan ooit zal de vraag aan de orde zijn of werknemers wel mee kunnen naar Almere. Zo staan werknemers die vanwege een onacceptabel lange reistijd moeten verhuizen voor hun werk, voor een zeer moeilijke beslissing. Een goed Sociaal Plan kan bijdragen aan het vergemakkelijken van die keuze.

Het CNV gaat voor werk!
Dat betekent dat CNV Dienstenbond zich hard zal maken voor ondermeer:
* Een langdurige overbruggingsperiode om de werknemer te laten wennen aan de nieuwe (reis)situatie en bedenktijd om een overwogen keuze te maken voor het aangeboden werk in Almere of toch een andere baan in de woonomgeving;

* Ondersteuning om nieuw werk te vinden door bijvoorbeeld outplacement voor een langere periode, het volgen van benodigde opleidingen, assessment (om te zien waar je staat met je eigen mogelijkheden) en andere personeelsinstrumenten. Natuurlijk gaan we ook voor andere belangrijke zaken die uw belangen dienen.

Te denken valt aan:

* Verstrekking van een lening (hypotheek) met een lage rente bij gedwongen verhuizing;

* Het oprekken van de duur van de woon- werkverkeerreizen in de baas zijn tijd e.d.;

* Schadeloosstelling bij ontslag;

* Vergoeding van kosten voor juridische ondersteuning bij ontslag, ook via uw vakbond, enzovoort.

Meer dan ooit is het belangrijk dat u zich nu aansluit bij CNV Dienstenbond, de grootste en meest vakkundige vakorganisatie in de sector van uitvaart en crematie, maar ook bij de uitvaartverzekeringen.

Overtuig daarom uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook naar hilversum@cnvdibo.nl