Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, woensdag 9 juni

Den Helder 09-06-2004 - 16.30 uur

Fietsster gewond na aanrijding

Middenmeer, dinsdag 8 juni 2004.

Omstreeks 17.30 uur vond er op de Flevoweg een aanrijding plaats tussen een 17-jarige bromfietser uit Wieringerwerf en een 58-jarige vrouw op een fiets uit Middenmeer. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar rug en moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Hoorn.

De bromfietser reed over de Flevoweg, kwam uit de richting van de Tussenweg en ging in de richting van de Westermiddenmeerweg. Voor hem, in dezelfde richting, reed de vrouw op de fiets. De bromfietser lag voorover op zijn voertuig om meer snelheid te kunnen maken. Hij lette niet goed op en reed de vrouw van achteren aan. Zij kwam ten val en raakte gewond aan haar rug. De bromfietser viel ook op het wegdek en liep schaafwonden op. Zijn bromfiets is voor technisch onderzoek aan het bureau geplaatst en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Wegpiraat aangehouden

Den Helder, dinsdag 8 juni 2004.

Omstreeks 17.30 uur zag een in een onopvallende auto surveillerende agent dat een 25-jarige automobilist uit Den Helder zich gevaarlijk in het verkeer gedroeg. De man kwam hem tegemoet over de Waddenzeestraat. Hij haalde daarbij drie andere autos in en overschreed een doorgetrokken streep. De agent keerde zijn dienstvoertuig en ging achter de wegpiraat aan. Daarbij constateerde hij dat de man een rood verkeerslicht negeerde bij de oversteekplaats voor fietsers bij het viaduct. De man kon tot staan worden gebracht. Hij bleek op 2 juni 2004 zijn rijbewijs al ingeleverd te hebben vanwege een veroordeling. Hij kreeg opnieuw diverse processen verbaal.

Drankrijder

Callantsoog, dinsdag 8 juni 2004.

Omstreeks 20.00 uur is een 54-jarige automobiliste uit Sint Maarten op de Zuidschinkeldijk betrapt op het rijden met drank op. De vrouw blies aan het bureau 415 ug/l (tot 220 toegestaan) en zij kreeg een proces-verbaal.

Inbraken vakantiewoningen

Den Helder, dinsdag 8 juni 2004.

In de middaguren is er ingebroken in twee vakantiehuisjes aan de Zanddijk. De dader kwam binnen na het vernielen van de uitzetijzers van ramen. De woningen werden doorzocht en er werden ondermeer twee mobiele telefoons, geld en sieraden weggenomen.

Aanhouding na weigering opgeven naam

Den Helder, dinsdag 8 juni 2004.

Omstreeks 20.45 uur werd een man op het Julianaplein, ter hoogte van een vaste groep bij het VVV-kantoor, door agenten aangesproken op het gebruik van drank op de openbare weg. Hij weigerde zijn naam op te geven en moest vervolgens mee naar het bureau. Daar maakte hij wel zijn personalia bekend waarna hij met een bekeuring op zak werd heengezonden.

Rijbewijs van drankrijder ingenomen

Den Oever, woensdag 9 juni 2004.

Omstreeks 03.40 uur betrapten surveillerende agenten op de Rijksstraatweg een 31-jarige automobilist uit Hengelo op het rijden met drank op. De man reed slingerend over de rijbaan. Hij blies aan het bureau 585 ug/l (tot 220 toegestaan) en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bromfietser gewond na aanrijding met auto

Den Helder, woensdag 9 juni 2004.

Omstreeks 12.25 uur botste op de Kanaalweg een bromfietser tegen een auto ter hoogte van het Koningsplein. De 19-jarige bromfietser uit Den Helder kwam aanrijden uit de richting van de Weststraat. Ter hoogte van genoemde kruising remde een auto voor hem af om linksaf te slaan. De bromfietser haalde deze auto in maar zag daarbij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 45-jarige man uit Den Helder, over het hoofd. Een botsing was het gevolg waarbij de bromfietser letsel aan zijn enkel opliep. Hij werd vervoerd naar het Geminiziekenhuis waar hij werd opgenomen. De beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Diefstal auto

Anna Paulowna, woensdag 9 juni 2004.
Woensdagmorgen tussen 00.30 en 10.00 uur is vanaf de Dirk C Rezelmanstraat een bedrijfsauto gestolen. Het gaat om een bedrijfsauto van het merk Peugeot, type Boxer met het kenteken 97-VB-GZ die aan de voorzijde wit gekleurd is en aan de achterzijde geel. In de auto waren een aantal voorwerpen aanwezig zoals een autoradio en diverse cds.