Gemeente Rotterdam

4 juni 2004

Persuitnodiging

Wethouder Van Sluis (Economische Infrastructuur) zal op woensdag 9 juni, tussen 16:30 en 17.00 uur in kamer 120 van het stadhuis, een toelichting geven op het Lichtplan Coolsingel.

Het Lichtplan Coolsingel beoogt de as Hofplein-Coolsingel-Schiedamsedijk letterlijk en figuurlijk beter te belichten en daardoor de publieksaantrekkelijkheid te vergroten. Door het uitlichten van pleinen, ontsluitingswegen, karakteristieke gebouwen en kunstwerken wordt de Coolsingel sterker benadrukt als stadsboulevard.

Het lichtplan staat niet op zichzelf, maar wordt uitgevoerd in samenhang met andere projecten rond de Coolsingel. Gedeelten van de centrumwijken Oude Westen, Cool en het Scheepvaartkwartier krijgen hun eigen lichtplan om ook hier het leef- en woonklimaat te verbeteren.

Het Lichtplan Coolsingel is het resultaat van een publiekprivate samenwerking van ondernemers vertegenwoordigd door de Stichting City, de Internationale Beeldencollectie IBC, en de gemeente. Het plan wordt de komende jaren gefaseerd uitgevoerd. De uitvoering van het totale plan zal circa tien jaar duren.

Na de presentatie van het Lichtplan Coolsingel is er mogelijkheid is tot het stellen van vragen aan wethouder Van Sluis.

Noot voor de redactie/