Provincie Flevoland




Europees geld voor realisatie Centrum voor Top- en Breedtesport in Almere Poort

De provincie Flevoland stelt voor ruim 2 miljoen euro Europees en provinciaal geld beschikbaar voor de realisatie van het Centrum voor Top- en Breedtesport. Het sportcentrum - met een bruto vloeroppervlak (BVO) van ruim 12.000 m2 - komt in het Olympiakwartier te Almere Poort. Er is nog geen definitieve naam voor het centrum.

De belangrijkste functie van het sportcentrum is het faciliteren van top- en breedtesport voor recreatief, prestatief en passief sportbeleven. Daarnaast wordt het centrum gebruikt voor onderwijs en kleinschalige evenementen.

Topsporthal (BVO: 7.800 m2)

De topsporthal fungeert als thuishaven voor de topclubs Omniworld volleybal en basketbal. Daarnaast is de hal geschikt voor het spelen van de topsporten handbal en zaalvoetbal. De toeschouwerscapaciteit bedraagt 2.500 vaste zitplaatsen en is uit te breiden met 500 zitplaatsen. Door deze uitbreidingsmogelijkheid voldoet de hal aan de normen voor de belangrijkste kwalificatiewedstrijden voor onder andere Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen, evenals voorwedstrijden en finalewedstrijden voor een aantal Europese indoorkampioenschappen.

Breedtesporthal (BVO: 3.700 m2)

In ieder geval zullen de breedtesportverenigingen Omniworld basketbal en volleybal gebruik maken van deze hal. Afhankelijk van de bezetting kunnen ook andere breedtesportverenigingen (handbal, zaalvoetbal, korfbal en tennis) deze hal gaan gebruiken. Daarnaast zal de breedtesporthal ook worden gebruikt voor onderwijs (les en lichamelijke opvoeding en examens en kleinschalige evenementen). De toeschouwerscapaciteit bedraagt maximaal 250 zitplaatsen.

Het centrum zal volledig gemeentelijk eigendom worden. De gemeente draagt ook zorg voor de exploitatie. De gemeente verwacht jaarlijks 300.000 bezoekers in het centrum te ontvangen. Het centrum zal naar verwachting medio 2006 in gebruik worden genomen.