Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 9 juni 2004

* VIER STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdagmorgen kort voor half vijf op de Putsebocht vier Rotterdammers, in leeftijd variërend van 19 tot 24 jaar, aan, die even tevoren op de Beijerlandselaan een 42-jarige Rotterdammer van zijn portemonnee met daarin zo'n vijfhonderd euro hadden beroofd. Het slachtoffer werd door het viertal getrapt en bedreigd met een mes, waarbij hem zijn portemonnee werd ontfutseld en alarmeerde daarna direct de politie.
De vier aangehouden Rotterdammers werden voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag werden, naar aanleiding van klachten van omwonenden, rond vijf uur twee hennepkwekerijen aantroffen. In een woning in de Frans Bekkerstraat werden in totaal 347 planten aangetroffen. De planten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de woning wordt een nader onderzoek ingesteld. In een woning aan de Oostmaaslaan werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen, bestaande uit 83 plantjes. Tevens werden 9 zakken met totaal 3130 gram henneptoppen aangetroffen. Ook hier werden alle planten, toppen en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd.
De bewoner, een 41-jarige Rotterdammer, werd in zijn woning aangehouden. Tegen hem werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.


* SNELHEIDSCONTROLE VAANWEG
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmorgen tussen half acht en half negen een radarsnelheidscontrole op de Vaanweg. Van de 840 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 145 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur in plaats van de daar toegestane '50'.