Gemeente Amsterdam

Notitie `Ruimte voor Talent' vrijgegeven voor discussie 9 juni 2004 - Mirjam Otten
Het college van B&W heeft de notitie `Ruimte voor talent' voor verdere discussie vrijgegeven. Deze notitie bevat een analyse van kansen en bedreigingen voor de positie van Amsterdam als stad waar het goed wonen, werken, bezoeken en verblijven moet zijn.

De analyse is gedestilleerd uit de belangrijkste Amsterdamse nota's en beleidsvoornemens, zoals het structuurplan, de cultuurvisie, het integraal veiligheidsplan en HERMEZ en programma's waaraan op dit moment wordt gewerkt zoals het sociaal structuurplan, Grote steden beleid, het Regionaal Verkeer en Vervoerplan, de nota `Erbij horen en mee doen' en citymarketing.

De kenschets van Amsterdam als `innovatief, cultureel, leisure, kennis, creatief, onderdeel van de netwerkstad' is wat deze nota's en beleidsprogramma's volgens de notitie gemeen hebben. De notitie stelt dat Amsterdam `ruimte voor talent' moet geven om deze positie te behouden en geeft mogelijke aangrijpingspunten voor bestuurlijke keuzes.

Het college heeft recentelijk kennis genomen van de notitie en er geen inhoudelijk standpunt over ingenomen, maar de notitie vrijgegeven voor verdere discussie. De notitie is deze week aangeboden aan de raad.

Pb-113

© Gemeente Amsterdam