Gemeente 's-Hertogenbosch

09-06-2004


Internet-enquête Grotestedenbeleid

Vandaag start de Internet enquête "Wat zou u doen als u burgemeester van 's-Hertogenbosch was?". In deze enquête worden vooral Bosschenaren uitgenodigd om 1 miljoen euro aan vijftien onderwerpen voor de stad uit te geven. Waar gaat de voorkeur naar uit? Wordt het milieu en groen in en om de stad of liever toch het stimuleren van woningbouw? En spreidt de deelnemer het geld gelijk over de hele stad of zijn er gebieden die het harder nodig hebben en dus meer krijgen?

Na het invullen van deze vragen, ontvangt de deelnemer een antwoord wat voor type burgemeester hij of zij is. Bijvoorbeeld een specialist op vooral één onderwerp als "een bouwburgemeester". Of juist meer een generalist om iedereen in de stad tevreden te houden. Onder belangstellenden wordt ook een afspraak met de echte burgemeester, dhr. Rombouts, verloot. De enquête loopt tot en met 30 juni.

In het kader van het meerjaren ontwikkelingsplan (mop) van het Grote Stedenbeleid ontvangt de gemeente 's-Hertogenbosch van het Rijk de komende vijf jaar extra geld om problemen aan te pakken en de grootste kansen te benutten. Daarom willen we weten welke onderwerpen de Bosschenaren voor de stad belangrijk vinden. De uitslag van de enquête is een van de methoden om een beter inzicht te krijgen waar accenten in het beleid voor de komende jaren moeten worden gelegd.

Naar de enquête