MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

MOJO: PJ Harvey live in Amsterdam

PJ Harvey live in Amsterdam

PJ Harvey geeft op donderdag 10 juni een eenmalig concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Twee weken eerder, op 28 mei, verschijnt haar nieuwe album Uh Hu Her. De kaartverkoop voor dit concert begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur. Uh Hu Her is het eerste PJ Harvey album in vier jaar. Dit is de opvolger van Stories From The City, Stories From The Sea waarmee ze in 1991 een Mercury Music Prize won. Harvey schreef alle nummers voor de nieuwe cd, deed de productie, mix en opname en bespeelde alle instrumenten, behalve drums en percussie waar Rob Ellis wederom voor tekent.

Polly Jean Harvey, van 9 oktober 1969, wordt gezien als een van de meest eigenzinnige vrouwelijke artiesten in de popmuziek. Sinds Dry in 1992 verandert ze van een frêle indie-zangeres via boegbeeld van de alternatieve rock tot Madame Harvey zonder maar een greintje geloofwaardigheid te verliezen.
Na de release van Stories From The City, Stories From The Sea trad Good Golly Miss Polly in 2001 op in een stampvolle Paradiso en ging ze in Amerika op tournee met U2. Vorig jaar bracht ze het Lowlands publiek nog in vervoering met een volgens OOR even intense als intieme show.
De release van haar eerste studioplaat in vier jaar volgt op een periode waarin ze vooral op andermans opnames was te horen. Zo vervulde ze recent gastrollen op cds van John Parish (haar muzikale partner eind jaren 90), Giant Sand, Mark Lanegan (voorheen Screaming Trees) en op het laatste deel van de Desert Sessions van Josh Homme (ex- Kyuss/Queens of the Stone Age).

PJ Harvey

Heineken Music Hall, Amsterdam Z.O.

Donderdag 10 juni

Entree: Euro 34, - (excl. servicekosten)

Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 20 maart om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250(45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.