TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10 juni 2004

JULIUS MINNAAR VOLGT HUIB BOERMANS OP ALS TROS-MEDIADIRECTEUR

TROS bevestigt hierbij het bericht in de Adformatie dat Julius Minnaar (34) per 1 januari 2005 Huib Boermans opvolgt als Mediadirecteur. Minnaar is momenteel algemeen directeur van de STER. Huib Boermans neemt eind december afscheid als mediadirecteur van het omroepbedrijf. Boermans blijft echter als vice-voorzitter verbonden aan de omroepvereniging. In november zal de Ledenraad van de TROS deze benoeming bekrachtigen. In hetzelfde bericht in Adformatie wordt overigens gesuggereerd dat de komst van Minnaar verband houdt met een toekomstige samenwerking met John de Mol of Joop van den Ende. In haar oriëntatie op de toekomst heeft de TROS echter met genoemde heren geen gesprekken over samenwerking gehad.

TROS-voorzitter (tevens voorzitter van de directie) Karel van Doodewaerd over zijn toekomstige collega: "Julius Minnaar heeft de afgelopen jaren als STER-directeur aangetoond dat hij veel kennis heeft over het bereiken van doelgroepen, schemabouw, maar ook logistiek en financiën. Hij is zeer publieksgericht en past daarom uitstekend bij de TROS. Bovendien heeft hij bij de STER bewezen een krachtdadige ondernemer te zijn met het vermogen om mensen te motiveren en talentvolle collega's om zich heen te verzamelen. Eigenschappen die voor de TROS van groot belang zijn voor de toekomst."

Julius Minnaar is getrouwd en vader van drie kinderen. Na zijn studie Communicatiewetenschap in Nijmegen startte hij zijn carrière bij het mediabureau Universal Media. In 1997 trad hij in dienst bij de STER als Product Manager. Vervolgens was hij twee jaar Sales Director. In 2000 volgde hij Cees Vis op als algemeen directeur van de STER. Als TROS-Mediadirecteur zal Minnaar verantwoordelijk worden voor de organisatorische en financiële aansturing van de afdeling Televisie, Radio en Internet. Minnaar:"STER en de TROS hebben veel met elkaar gemeen. Het zijn dynamische organisaties, waar ondernemerschap hoog in het vaandel staat. Dankzij haar goede programmamakers en ambitieuze management die steeds hogere doelstellingen neerlegt, is de TROS momenteel de best bekeken omroepvereniging. TROS streeft continu naar behoud en versterking van deze positie. Ik zie er naar uit deze lijn voort te zetten en nieuwe hoogtepunten te realiseren."