Nederlandse Politiebond


NPB Jong biedt BZK en LSOP 876 handtekeningen aan

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2004.

Vanmiddag heeft NPB Jong in het directeurenoverleg op het ministerie van BZK 876 handtekeningen overhandigd aan een afvaardiging van BZK, justitie en het collega van Bestuur van het LSOP. De handtekeningen zijn op donderdag 6 mei verzameld tijdens de landelijke actiedag 'Een beter PO2002 - daar teken ik voor', waarop NPB Jong alle vestigingen van de Politieacademie bezocht.

Bij het aanbieden van de handtekeningen heeft NPB Jong nogmaals aandacht gevraagd voor de knelpunten binnen PO2002. NPB Jong ziet verbeteringen, maar er loopt ook een aantal zaken nog niet soepel. Zo weet NPB Jong dat er inmiddels op verschillende scholen roosters gemaakt worden, maar de verstrekking daarvan gebeurt veel te kort van tevoren.

Zoals bekend heeft eind april na aandringen van NPB Jong een expertmeeting plaatsgevonden tussen afgevaardigden van het ministerie van BZK, de directie van het LSOP en de landelijke politievakbonden. Dit heeft geleid tot een aantal concrete toezeggingen (zie voor meer details de NPB Jong-homepage op deze website).

NPB Jong heeft vandaag nogmaals het belang van het oplossen van de knelpunten benadrukt en de wens uitgesproken de meeste problemen voor het eind van het jaar opgelost te zien. Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 10 06 2004 NPB