Gemeente Hulst


Persbericht - 10.06.2004

Intentieverklaring Perkpolder maakt ontwikkeling mogelijk

Provincie, Rijkswaterstaat en gemeente Hulst hebben vandaag een intentieverklaring ondertekend met betrekking tot het plan Perkpolder. De intentieverklaring behelst een brede ruimtelijke ontwikkeling van het gebied ten noorden van Kloosterzande, inclusief de voormalige veerhaven Perkpolder, met als doel een economische impuls aan de regio te geven.

Deze brede ruimtelijke ontwikkeling omvat o.a. een watergebonden woningproject met ca. 150 woningen, ca. 200 recreatiewoningen met daaraan gekoppeld de aanleg van golfterreinen,
een jachthaven in het westelijk deel van de voormalige veerhaven met ca. 350 ligplaatsen en een natuurontwikkelingsproject in en rond de voormalige veerhaven. Bij dit laatste project, dat onderdeel uitmaakt van de Natuurcompensatie Westerschelde (NCW) wordt buitendijkse natuur gerealiseerd in het oostelijk deel van de veerhaven, het grootste deel van het veerplein en de aanliggende Kleine Perkpolder. Daarnaast zullen in de omgeving de mogelijkheden van een innovatief concept voor waterkeren worden verkend.

In het huidige Streekplan Zeeland is opgenomen dat dient te worden onderzocht of de omgeving van de voormalige veerhaven Perkpolder als recreatieconcentratie kan worden uitgewerkt. Dit was één van de aanleidingen voor het gemeentebestuur van de voormalige gemeente Hontenisse om, in overleg met de provincie en Rijkswaterstaat, afspraken te maken over de opstelling en subsidiëring van een recreatievisie.
Daarnaast wordt er al geruime tijd overleg gevoerd over natuurcompensatie in en rond de haven van Perkpolder. Alle betrokken partijen (gemeente, provincie en Rijkswaterstaat) hechten eraan om de verschillende deelprojecten te plaatsen in een breder ontwikkelingskader voor het gehele gebied ten noorden van Kloosterzande. Het plan is gericht op een evenwichtige ontwikkeling en een goede onderlinge afstemming van de verschillende deelprojecten. Bij de ontwikkeling van de jachthaven wordt de zorg voor vlot en veilig scheepvaartverkeer op de Westerschelde nauwlettend in het oog gehouden.

Op dinsdag 22 juni 2004 vindt een openbare informatiebijeenkomst plaats met betrekking tot het Plan Perkpolder. De bewoners van Kloosterzande, Ossenisse en Walsoorden ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. De bijeenkomst wordt gehouden in Hotel-Restaurant De Linde te Kloosterzande en begint om 19.30 uur. Om de diverse belangengroeperingen nader te kunnen informeren zijn zij uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 15 juni 2004 in het gemeentehuis van Hulst.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl