Gemeente Gouda




datum: 4 juni 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Mohammed Fallah
telefoon: 0182 - 588393

wethouder Warners onthult leskist voor basisscholen

Op 11 juni onthult wethouder Jaap Warners een leskist voor basisscholen. De leskist is ontwikkeld in het kader van Waterplan Gouda. Basisschool Goejanverwelle heeft het initiatief genomen om hieraan bij te dragen. Groep zes van deze school voert een activiteit uit. De onthulling vindt plaats van 10.00 tot 10.45 uur aan de Boelhouwerstraat achter de voormalige Anne Frank school in de wijk Oost.
Met de leskist wil de gemeente water enhet leven in en rond het water onder de aandacht brengen van scholieren. De leskist zal de komende tijd voor nog eens 16 basisscholen en 3 centra beschikbaar komen.

Het Centrum voor natuur- en milieueducatie de Zwanebloem heeft de leskist ontwikkeld. Het Centrum wil bevorderen dat leerlingen van basisscholen op speelse wijze de waarde van het water ontdekken. De leskist bevat materialen, waarmee leerlingen bij de sloot onderzoekjes kunnen doen. Verder bevat de leskist allerlei suggesties voor het werken in de klas met het thema water en een aantal boeken over het leven in het water.

waterplan Gouda

In de winter van 2002/2003 is het Waterplan Gouda vastgesteld. Het Goudse water moet veilig, schoon, werkbaar en aansprekend worden. De gemeente is samen met het hoogheemraadschap van Rijnland, Schieland en het waterschap Wilck en Wiericke gestart om de talloze maatregelen tot uitvoering te brengen.De gezamenlijke partners hebben besloten om bij de officiële presentatie van het waterplan in juni 2003 een leskist over water voor het basisonderwijs te laten ontwikkelen.

programma


* 10.00 uur welkomstwoord door Jaap Warners
* 10.10 uur zes ingedeelde groepjes schoolkinderen gaan tonnetjes vissen.

* 10.30 uur Jaap Warners overhandigt complete leskist aan leerkracht.

* 10.45 uur einde


-einde bericht-