Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Vrijdag 11 juni
Parlementariërs bijeen in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 9-6-2004 - Vrijdag 11 juni komen Europese, landelijke en provinciale parlementariërs bij elkaar in Sittard-Geleen. De ontmoeting staat in het teken van het thema veiligheid met als centrale vraag: hoe gaan we om met het spanningsveld tussen economie en veiligheid? In het kader van de Europese verkiezingen heeft Sittard-Geleen gekozen voor grensoverschrijdende onderwerpen waaronder de aanpak van zware criminaliteit.

Voor deze bijeenkomst zijn de Limburgse leden van het Kabinet, de Eerste en Tweede Kamer, het Europees Parlement, de leden van Gedeputeerde en Provinciale Staten uit de regio en de leden van de Statencommissie Verkeer Water en Milieu uitgenodigd.

Veiligheid is voor Sittard-Geleen een actueel thema. De stad is bezig haar sterke economische positie verder te ontwikkelen. Van traditionele industrie naar toptechnologische regio. Daarbij is sprake van een groot spanningsveld tussen economie en veiligheid. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan het politiedistrictsbureau in de stad en staat de sociale veiligheid in stad en regio centraal.

Programma

. Ontvangst in Fortunato (15.00-15.45 uur)
. Bezoek aan Chemelot (16.00-17.00 uur)
Ontvangst door directeur Hans Franssen die uitleg geeft over veiligheid rondom industrie en logistiek. Professor Helmut Breuer, (Rheinische Westfälische Technische Hochschule Aachen), geeft de noodzaak aan van een Euregionaal kennisinstituut veiligheid. . Sociale veiligheid in stad en regio (17.15-18.30 uur) Walter van Haaren, plaatsvervangend korpschef Politie Limburg Zuid en Rob Hutschemakers, districtschef Sittard-Geleen, geven in het politiebureau te Sittard tekst en uitleg over de grensoverschrijdende zware criminaliteit en de aanpak in Sittard-Geleen. . Afsluiting in Fortunato ( ca. 18.45 uur).




Gemeente Sittard-Geleen