D66

Het spande erom, donderdagavond. De sceptische peilingen van de dag ervóór konden en wilden we niet geloven en ons gevoel heeft ons niet in de steek gelaten: Sophie gaat naar Europa!

Na een wervelende campagne waar Sophie en haar medekandidaten keihard hebben gewerkt om samen met al die actieve leden in alle hoeken en gaten van het land campagne te voeren, zijn we blij met onze zetel en teleurgesteld, dat het geen twee zetels zijn geworden. Ook Johanna Boogerd, onze tweede op de lijst heeft onvoorstelbaar intensief campagne gevoerd en het wordt helaas niet uitbetaald in een tweede zetel.

De voorlopige uitslag landelijk is 4,2%; dat is 1,6% minder dan in 1999. We zijn er dus nog niet! Als enige echte democratische partij mogen we overigens erg blij zijn met de 10% meer opkomst naar de stembus.

Uit de uitslagen van de 54 grootste gemeentes uit dit land zien we dat Leiden met 9% de hoogste score tot nu toe heeft met Delft als mooie tweede met 8,4%. We wachten nog op alle definitieve uitslagen en zullen dan bekend maken welke afdeling de hoogste score heeft. Het bestuur van die afdeling krijgt van Sophie een etentje aangeboden. We houden het nog even spannend

11-6-2004 11:23