1e persbericht van vrijdag 11 juni 2004

Eindhoven 11-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Veel verbalen bij bromfietscontroles

Bij bromfietscontroles in Woensel zijn donderdagmiddag en avond 56 bekeuringen uitgeschreven. De meeste verbalen waren voor een te hoog vermogen van de bromfiets. Zeven bestuurders hadden geen certificaat, zes droegen geen helm en verder waren er verbalen voor het rijden zonder verzekering, verkeerde plaat, technisch gebrek aan de bromfiets enz. Twee 16-jarige bromfietsers uit Eindhoven werden aangehouden omdat ze een valse naam opgaven. Na verhoor konden ze naar huis met een verbaal op zak. De controlepunten waren op de Craterlaan, Avignonlaan, Kruisstraat, Wijngaardplein, Orionstraat, Van Vorststraat , Tempellaan en Chamonixlaan. Veertien politiemensen deden mee aan de controles.

Eindhoven: Twaalf processen-verbaal bij alcoholcontroles

Donderdagavond zijn op de Willemstraat, de Vestdijk en de Vonderweg alcoholcontroles gehouden. Op de Willemstraat zijn moesten tussen 19.30 en 22.15 uur 219 bestuurders blazen. Drie bestuurders kregen een verbaal omdat ze te veel gedronken hadden.

Op de Vonderweg werd tussen 22.30 en 23.15 uur gecontroleerd. Daar waren 63 blaastesten en 2 verbalen.

Tussen 0.00 en 2.30 uur moesten 120 bestuurders blazen op de Vestdijk. Hier kregen zeven bestuurders en proces-verbaal. Het hoogst gemeten promillage van 1,25.

Daarnaast werden nog veertien verbalen uitgeschreven voor allerlei feiten, zoals niet gebruiken van de gordel, door rood rijden, niet handsfree bellen enz.

Eindhoven: Vernielers busabri aangehouden

Op de Kerkstraat zijn vrijdag om 3.25 uur drie Eindhovenaren van 20, 21 en 22 jaar oud aangehouden nadat zij vernielingen hadden aangericht aan een busabri op de Kerkstraat. Getuigen meldden de vernieling bij de politie. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen konden de drie mannen aangehouden worden. Ze zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man verdacht van beroving

Op het Stationsplein is donderdag om 21.15 uur een 30-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man werd gezocht omdat hij op 19 mei een 26-jarige Ier zou hebben beroofd. Hij had de Ier, die op doorreis was, onder valse voorwendselen meegenomen naar een flat in Gestel. Daar pakte hij zijn gsm af en eiste geld. De Ier gaf het geld, ongeveer 70,=, en kon toen weglopen. Na onderzoek bleek dat de 30-jarige man de verdachte moest zijn. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man opgepakt voor brandstichting

De politie heeft vrijdag 3.20 uur aan de Ruysdaelbaan een man van 49 uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in een leegstaand pand in die straat. Hij werd door getuigen aangewezen als de veroorzaker van de brand. Een persoon die nog in het pand verbleef is door de politie daaruit verwijderd. Het pand werd illegaal gebruikt door daklozen.

De brandweer heeft het vuur bestreden en kon voorkomen dat naastgelegen panden vlam vatten. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Eindhoven: Portier aangehouden

Vrijdag om 2.00 uur is in een café aan het Stratumseind een 37-jarige portier aangehouden. De man wordt er van verdacht buitenproportioneel geweld te hebben gebruikt bij het verwijderen van twee klanten uit het café. Die twee klanten hadden ruzie in het café. Hen werd verzocht te vertrekken en toen ze dat niet deden werden ze door portiers buiten gezet. Tijdens het buiten zetten is een man uit Oirschot leeftijd nog niet bekend- gewond geraakt. Hij liep hoofdletsel op. Hij moest per ambulance naar een ziekenhuis worden gebracht waar hij werd opgenomen. De portier is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

De politie heeft donderdag rond 18.30 uur een 31-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Hij had s middag rond 15.30 uur op de Achtseweg Noord ruzie gekregen met een collega. Tijdens de ruzie sloeg hij het slachtoffer met een ijzeren pijp op zijn hoofd. Het slachtoffer (32) liep daardoor een hoofdwond op. De verdachte meldde zich later aan het politiebureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten.

Neerkant: Dronken achter het stuur

Op de Dorpsstraat is donderdag om 21.45 uur een 56-jarige man uit Neerkant aangehouden omdat hij gedronken had en in een auto reed. De ademanalyse lukte niet omdat hij niet lang genoeg kon of wilde blazen. Daarna is een bloedproef genomen. Het rijbewijs is ingenomen.

Someren: Snelheidscontrole

Op de Kanaalstraat is donderdag tussen 19.30 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 574 bestuurders reden er 85 harder dan de toegestane 50 km/u. 82 was de hoogste snelheid.

Someren: Inbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een paviljoen aan de Brugstraat. De voordeur is opengebroken en uit het paviljoen zijn een koffiezetapparaat en een kassalade weggenomen. Het is niet bekend of er geld in de lade zat.

Someren: Bestelauto weg na inbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan het Half Elfje. De achterdeur is opengebroken en de autosleutels zijn meegenomen. Met die sleutels is een bestelauto, een grijze Mercedes Benz Vito met het kenteken 12-BN-RB, weggenomen.

Valkenswaard: Bloedproef na verkeersongeval

Een 21-jarige automobilist moest donderdagavond een bloedproef ondergaan na een verkeersongeval op de Geenhovensedreef. De man reed daar met zijn auto en bij hem in de auto zat een 16-jarige meisje uit Veldhoven. De man passeerde bij de kruising met de Pastoor Heerkensdreef met hoge snelheid een andere auto, stuurde weer naar rechts, verloor de macht over het stuur en reed door de struiken de ventweg op. Daar reed hij tegen een geparkeerde auto die tegen een bestelauto werd geduwd. De bestelauto kwam uiteindelijk tegen een boom terecht. Het 16-jarig meisje had een hoofdwond. Zij en de bestuurder moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis. Om te onderzoeken of de bestuurder alcohol of drugs heeft gebruikt is een bloedproef genomen. Het rijbewijs is ingenomen.

Valkenswaard: Digitale fotocameras gestolen

Vrijdag rond 4.00 uur hebben inbrekers een ramkraak gepleegd bij een fotozaak aan de Karel Mollenstraat Zuid in Valkenswaard. Met een auto werd een rolluik van het pand kapot getrokken. Er werd ook een ruit vernield. Eenmaal binnen, sloegen de inbrekers enkele vitrinekasten kapot en namen ze een nog onbekend aantal digitale fotocameras mee.

Waalre: Auto gestolen

Vanaf de Edelweislaan is in de nacht van donderdag op vrijdag een zilvergrijze Mercedes E270 met het kenteken 80-JT-XS gestolen. Om aan de sleutels te komen is ingebroken in de woning. De voordeur is vermoedelijk met hengelen opengemaakt. Uit de woning is ook een laptop meegenomen.