Provincie Overijssel

Opnieuw procedure voor vergunning Elhorst-Vloedbelt

De provincie Overijssel en Twence BV hebben het voornemen uitgesproken om opnieuw de procedure voor een milieuvergunning voor de stortplaats Elhorst-Vloedbelt op te starten. Dit is nodig omdat de Raad van State onlangs de milieuvergunning met name op procedurele redenen heeft vernietigd. "Ik betreur de ontstane situatie vanwege het maatschappelijk belang van de stortplaats zeer', aldus de gedeputeerde Theo Rietkerk.

De locatie Elhorst-Vloedbelt die in 1994 in gebruik werd genomen is tot eind 2000 volledig in bedrijf geweest. Die noodzakelijke verlenging van de vergunning werd toen door de Raad van State vernietigd op procedurele gronden waarna de stortplaats, de tijdelijke opslag en het overslagstation nabij Zenderen gesloten werden.

De nieuwe vergunning, waarvoor een MER-procedure is doorlopen, is op 25 februari 2003 door de provincie Overijssel afgegeven. Wederom zijn daartegen beroepen ingesteld die nu door de uitspraak van de Raad van State, met name op formele gronden, tot de vernietiging hebben geleid.

Vandaag hebben de provincie en Twence afgesproken het vooroverleg te starten om te komen tot een nieuwe vergunning.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel