Provincie Noord-Holland

Datum 10-6-2004 8:23:00

Onderwerp Jaarverslag 2003 voor burger beschikbaar

Nieuwsredactie
De publieksversie van het Jaarverslag 2003 is verschenen. Dit jaarverslag biedt inwoners van Noord-Holland een overzicht van de activiteiten van de provincie Noord-Holland van het afgelopen jaar. Het jaarverslag behandelt aansprekende projecten en resultaten, onder andere op het gebied van natuur, milieu, veiligheid en verkeer & vervoer.
In de eerste plaats was 2003 het jaar van de provinciale verkiezingen. Vanaf mei ging een bijzonder coalitie van CDA, VVD, GroenLinks en D66 aan de slag met onder meer stedelijke vernieuwing, de start van het provinciaal waterbeleid in de 21e eeuw, stimulering van toeristische projecten en tal van projecten op het gebied van cultuur en sociaal beleid. Ook was er veel aandacht voor het milieu met de onthulling van het eerste aardkundig monument, de start van de sanering van het Ilperveld en afspraken met gemeenten op het gebied van vermindering van de CO2 uitstoot. In het najaar zag de Agenda Recreatie en Toerisme 2004 - 2007 het licht. Op het gebied van verkeer en vervoer zijn tal van initiatieven genomen om de bereikbaarheid van woon- en werkgebieden te verbeteren.

Het Jaarverslag 2003 geeft ook een overzicht van de inkomsten en uitgaven. Tenslotte wordt in het Sociaal Jaarverslag de provincie Noord-Holland als werkgever gepresenteerd

Het Jaarverslag 2003 is gratis aan te vragen bij de provincie Noord-Holland, telefoon (023) 415 43 00, of te downloaden op www.noord-holland.nl.