Socialistische Partij

SP boekt tiende verkiezingswinst op rij

10-06-2004 * Met een mooi resultaat van twee zetels viert de SP haar tiende verkiezingswinst op rij. Nooit eerder kreeg de partij bij landelijke verkiezingen het vertrouwen van zo'n groot percentage kiezers. "We zullen nu nog beter als waakhond in Brussel kunnen blaffen en bijten. Met allerlei slechte Brusselse plannen in zicht is dat ook erg hard nodig," concludeert een opgetogen lijsttrekker Erik Meijer.

Erik Meijer "Dit is vooral ook een beloning voor onze duizenden vrijwilligers die hun tijd en moeite hebben gestoken in de campagne," zegt Meijer. "Zonder hen hadden we nooit zo goed gescoord. Maar ik zie het ook als een uiting van groeiende onvrede: mensen vinden dat Brussel de baas speelt en daar staan de meeste Nederlanders niet op te wachten. Het wordt tijd dat andere partijen dat ook gaan begrijpen. Anders komen zij gevaarlijk ver af te staan van de bevolking."

Ook partijvoorzitter Jan Marijnissen is zeer verheugd met de score van zijn partij: "Het percentage kiezers dat nu op ons gestemd heeft, is het hoogste dat de SP ooit bij landelijke verkiezingen behaalde. Bovendien is dit de tiende landelijke verkiezingswinst van de SP op rij, wat volgens mij ook een unieke prestatie is. Ik feliciteer Erik en onze hele partij met dit hele mooie resultaat. Ik zie het ook als een signaal naar de Haagse politiek en premier Balkenende. Het verzet neemt toe en dat vind ik prachtig!"