Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

een initiatief van:

Stichting De Overkant, postbus 35, 3500 AA Utrecht

MidZomerGracht festival: homocultureel evenement door lesbo en homo, maar een feest voor iedereen

UTRECHT - De Utrechtse binnenstad is van 11 tot en met 20 juni 2004 opnieuw het decor van het MidZomerGracht festival. Organisator Stichting De Overkant zet met dit festival voor de achtste keer een eigentijds homocultureel evenement in Utrecht neer. Een evenement waar iedereen zich goed kan vermaken; homo, lesbo en hetero. Utrechtse homo-organisaties leveren op geheel eigen wijze hun bijdrage aan het festival: van theatersport tot Dom beklimmen en van een literaire avond tot party's tot diep in de nacht.

Op de eerste dag (11 juni) wordt direct megagroot uitgepakt met het Mega PANN-jubileumfeest. Dit jaar kunnen maar liefst 3000 homo, lesbo- en heterojongeren uit hun dak gaan op de drie grootste feestlocaties in hartje Utrecht. In de week die volgt, is er veel te doen in de binnenstad. Zo kan het publiek in het eerste weekend Salsa dansen op een benefietfeest voor het eerste cultureel gay festival in Nicaragua. Op zondag 13 juni kunnen de festivalbezoekers kennismaken met vijf bekende en opkomende lesbische en homoseksuele auteurs die tijdens de literaire avond vertellen en voorlezen uit hun werk. Doordeweeks is er onder meer theatersport, dans, film, zang, beeldende kunst en de ontdekking van de roze kant van de 750-jarige geschiedenis van de Domtoren.

Swingend Spektakel
Het eindspektakel op zaterdag19 juni bij de Jacobsbrug op de Oudegracht beloofd weer een zwoele swingende feestavond te worden met een bruisend programma. Vanaf 20:00 uur begint het openlucht spektakel met een show van 'Shagadelic' met lekkere jaren 70 hits. Hierna bestijgt de achtkoppige live band 'The Embers' het podium op de gracht. 'The Embers' zingen knallers van toen en nu, mét uiteraard hun eigenzinnige Embers' sound. 'Stuart featuring Maxine' maken met een spetterend optreden de avond af. Tot 01:00 uur kan het publiek doordansen onder de sterren met DJ eDDD en DJ Bibi.

festivalprogramma en kaartverkoop
De festivalkranten met daarin ondermeer het programma en de kaartverkoop liggen bij VVV's en uitgaansgelegenheden. Het programma en andere informatie over het festival staan ook op de website www.midzomergracht.nl.

/// Einde persbericht ///