1e persbericht van zaterdag 12 juni 2004

Eindhoven 12-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldief na achtervolging opgepakt

Een 26-jarige man uit Vaals is vrijdagavond rond 21.15 uur aangehouden op de Heilige Geeststraat. Hij zou kort daarvoor goederen hebben weggehaald bij een winkel aan de Demer. Na een achtervolging te voet via onder meer de Hooghuisstraat en de Kleine Berg werd de man op de Heilige Geeststraat aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Aangehouden voor mishandeling

In een woning in Eindhoven-Strijp is zaterdagochtend rond 5.30 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou zijn 25-jarige vriendin in haar gezicht hebben geslagen. Nadat de vrouw de politie had gebeld, is de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten van inbraak aangehouden

Op de Medoclaan zijn zaterdagochtend rond 2.30 uur een 17-jarige en een 20-jarige inwoner van Oirschot aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze aan het inbreken waren in een woning aan de Medoclaan. De gewaarschuwde politie kon het duo aanhouden voordat ze er vandoor kon gaan. Het tweetal is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Arrestaties na ongeregeldheden in trein

Zaterdagochtend rond 1.30 uur zijn op het Centraal Station acht jongeren aangehouden. Ze zouden betrokken zijn geweest bij het bedreigen van NS-personeel en het aanbrengen van vernielingen in een trein. De jongeren zaten in een trein die rond 0.30 uur van Eindhoven richting Den Bosch reed. Op Station Beukenlaan werd de trein door NS-personeel stilgezet omdat er vernielingen werden aangebracht en conducteurs werden bedreigd. Ook zouden de jongeren onderling zijn gaan vechten. In overleg met de politie is besloten de trein terug te rijden naar het Centraal Station. Daar werden alle inzittenden, ongeveer 50 mensen, gecontroleerd uit de trein gelaten. Ook werden de acht aanhoudingen verricht. Het gaat om zes mannen uit Best (19, 20 (2x) en 21 (3x) jaar oud), een 20-jarige man uit Moergestel en een 20-jarige man uit Vlijmen. Ze zijn vastgezet voor verder onderzoek.

Veldhoven: Rijbewijs kwijt

Een vrouw van 44 jaar uit Oirschot heeft zaterdagochtend rond 00.15 uur haar rijbewijs moeten inleveren omdat ze in haar auto veel te hard reed op de snelweg A2. Een onopvallende politiewagen met videocamera aan boord had de vrouw ter hoogte van Veldhoven enige tijd gevolgd en registreerde een gecorrigeerde snelheid van 152 km/u. Dat is 52 km/u harder dan op dat traject is toegestaan. Nadat de vrouw is aangehouden, is haar rijbewijs ingevorderd.

Geldrop: Drie gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Mierloseweg zijn vrijdag rond 17.00 uur drie personen gewond geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Geldrop raakte met zijn wagen in een slip, botste in de berm tegen een boom en belandde weer op de weg. Daar raakte hij een hem tegemoetkomende auto, die werd bestuurd door een 70-jarige man uit Hapert. Diens 70-jarige echtgenote zat bij hem in de wagen. De Geldroppenaar liep hoofdletsel op, de man uit Hapert had last van hartritmestoornissen en zijn vrouw had diverse kneuzingen. Ze zijn alledrie opgenomen in het Sint Annaziekenhuis in Geldrop.

Geldrop: Aanhoudingen na mishandeling

Twee mannen uit Geldrop (18 en 21 jaar) zijn vrijdagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Helze. Ze worden ervan verdacht dat ze rond 19.45 op de Ter Borghstraat een 25-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. Het slachtoffer reed daar op een brommer. Hij botste bijna tegen een auto waarin de twee verdachten zaten en die op de verkeerde weghelft zou hebben gereden. De twee mannen zijn daarop uit de wagen gestapt en hebben het slachtoffer mishandeld. Daarna gingen ze er weer vandoor. Het slachtoffer heeft de politie gebeld en die zag de twee verdachten even later op de Helze. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De man uit Geldrop heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een hoofdwond.

Deurne: Bromfietster gewond bij aanrijding

Een 17-jarige bromfietster uit Deurne is vrijdagavond rond 23.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Molenstraat/Veldstraat. Ze kreeg daar geen voorrang van een automobilist van 31 jaar uit Helmond, die op de kruising linksaf sloeg en de rechtdoor rijdende brommer over het hoofd zag. Het meisje is met ernstig beenletsel opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. De automobilist bleek te hebben gedronken. Hij had een alcoholpromillage van bijna 1,20. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Opgepakt voor binnendringen woning

Een 48-jarige man uit Beek en Donk is zaterdagochtend rond 3.45 uur aangehouden in de woning van zijn ex-vrouw in Beek en Donk. De vrouw had de politie gebeld omdat de man de ruit van de voordeur van haar woning had vernield. Vervolgens was hij de woning binnengedrongen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de verdachte inmiddels door twee bekenden van de vrouw overmeesterd. Hij is overgedragen aan de agenten, aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.