Politie Drenthe

Zaterdagmiddag

Emmen 12-06-2004

Fietser gewond
SCHOONEBEEK - Vrijdagavond reed een 49-jarige vrouw uit Coevorden met haar auto over de Europaweg. Zij sloeg daar linksaf om een inrit in te rijden. Daarbij zag ze een man op een racefiets, die op het fietspad reed, over het hoofd en reed hem aan. De man werd met hoofd- en schaafwonden naar het SZE overgebracht en kon na behandeling naar huis.

Doorgereden man aangehouden
NIEUW DORDRECHT - Vrijdagavond reed een 35-jarige man uit Nieuw Dordrecht over de Herenstreek. Hij reed daar door de tuin van één van de woningen en raakte ook nog een plaatsnaambord. Nadat hij was uitgestapt om de schade te bekijken stapte hij in en reed weg. De man werd later in een woning in Emmer-Compascuum aangehouden. Hij bekende de aanrijding waarna een blaasproef werd afgenomen. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,9. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Slingerend rijgedrag leidt tot aanhoudingen
GASSELTE - In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten op de N34 de bestuurder van een bestelbusje slingerend rijden. Controle wees een alcoholpromillage uit van 1,1.

PAPENVOORT - In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten op de Papenvoort een bestuurder slingerend en langzaam rijden. Controle wees uit dat de 24-jarige man uit Delfzijl een alcoholpromillage had van 0,9.

Automobilist krijgt vuistslag
HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag omstreeks 15.45 uur, reed een 48-jarige automobilist uit Hoogeveen over de Schutstraat. Een bromfietser met passagier reed kort achter hem wat volgens hem een gevaarlijke situatie opleverde. Toen hij stopte om rechtsaf te slaan stopte de bromfietser naast de bestuurder waarna hij het raampje opende. Voordat hij er erg in had kreeg hij door het geopende raam van de bromfietser een stomp op zijn neus. Hierna reed de bromfietser op zijn lichtblauwe bromfiets weg. De politie is op zoek naar deze bromfietser.

Politie houdt geweldplegers aan
ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een aantal meldingen van agressief gedrag in het centrum van Assen door drie mannen. Drie mannen en twee vrouwen werden op verschillende tijdstippen door het trio lastig gevallen en mishandeld, ogenschijnlijk zonder aanleiding. De drie mannen, 23, 24 en 36 jaar en woonachtig in Assen werden later in de nacht aangehouden en ingesloten. De 23-jarige man werd eerst aangehouden in verband met het beledigen van een agent, later bleek dat hij ook één van de geweldplegers was. Het geweld vond plaats in de Mulderstraat en de Singelpassage.

Bert Peters verzorgt de voorlichting tot maandagochtend 08.00 uur. Telefoon 0592 - 361294 of 06 - 53 23 80 59. Info@politie-drenthe.nl