Gemeente Amersfoort

Gebruik terrassen tijdens EK Voetbal

datum: 2 juni 2004

Van zaterdag 12 juni tot en met zondag 4 juli a.s. vindt in Portugal het EK voetbal 2004 plaats.
Op tal van plaatsen komen mensen samen om het verloop van de wedstrijden te volgen. Op diverse locaties zijn activiteiten georganiseerd of in voorbereiding waardoor het voetbalspektakel ook in de openlucht kan worden gevolgd. Verder kan het gaan om aanloopfestiviteiten of afterparty's waaraan veel mensen zullen deelnemen.
Straten, pleinen en plantsoenen kleuren oranje. Naast vele buurtinitiatieven vervult de plaatselijke horeca in dat geheel een prominente rol. Het belooft dan ook weer een buitengewoon gezellige periode in de uitgaansgeschiedenis van Amersfoort te worden. Wel zijn de spelregels voor de horeca in het horecaconcentratiegebied aangepast.
De burgemeester heeft bepaald dat gedurende de wedstrijddagen na 18.00 uur geen glaswerk meer mag worden gebruikt op de terrassen in de binnenstad. Alleen kunststofglas of kartonnen bekers zijn toegestaan. Geveltaps en dergelijke mogen dan evenmin worden geëxploiteerd. Met deze beperkingen wil de burgemeester bevorderen dat in het feestgedruis geen onveilige situaties voor het publiek ontstaan en gezelligheid de boventoon voert!